Аякс ще направи крачка към продължаването напред, превземайки Стад Абе-Дешан


А. Павлов

Аякс ще направи крачка към продължаването напред, превземайки Стад Абе-Дешан

Оксер - Аякс
Стадион: "Стад Абе-Дешан", Оксер
Дата: 03.11.2010 г.
Час: 21:45
Съдия: Марк Клатънбърг (Англия)

Оксер е домакин на Аякс в двубой от четвъртия кръг в "желязната група G", където са още колосите Реал и Милан. След първите три мача оксерци нямат спечелена точка. Дотук амстердамци обаче се представят далеч по-успешно от своя противник. Подопечните на Мартин Йол имат четири пункта на своята сметка и при победа на "Стад Абе-Дешан" биха направили сериозна крачка по пътя към осминафиналите на състезанието. За домакините пък това е последна възможност да запазят шансовете си поне за третото място, което дава право на участие в Лига Европа.

Холандците биха Оксер с 2:1 по-миналата седмица и сега ще се опитат да повторят постижението си. За тази цел един от най-големите отбори на Стария континент ще трябва да превземе "Стад Абе-Дешан".

Футболистите на Жан Фернандес играят традиционно силно вкъщи. На трите фронта, на които се бори, Оксер има само две поражения на собствен терен, но пък е записал едва две победи. Като последствие от това, французите са едва 11-и във временното класиране на френското първенство.

Не така обаче стоят нещата при гостите. Те се представят на ниво не само в Европа, а и в Ередивизи. Там амстердамци се намират на трето място в таблицата, изоставайки само с точка от водача Твенте.

През миналата седмица Аякс тресна Хераклес с 1:4. Оксер също взе три точки, налагайки се над Ница с 2:0.

Виждаме, че тимът, който се намира в по-силна форма, е Аякс. Не само обаче моментната форма е на страната на холандците. Историята, с която се славят амстердамци, е още един техен плюс.

Що се отнася до кадровите проблеми, Йол вероятно ще се лиши от услугите на Олегер, който е с травма. Андре Оойер и Мидо са твърдо аут за двубоя. Фернандес няма да може да разчита на наказания Денис Олиех и контузените Антони льо Тайек, Стийвън Лангли, Иренеуш Йелен, Александър Ликата и Яя Саного.

Накрая, естествено, трябва да споделя и своята прогноза. На пръв поглед силите изглеждат изравнени, но в никакъв случай не бива да се забравя, че Аякс си е Аякс. Трябва да признаем също, че амстердамци са по-стойностен отбор от Оксер. Французите, играещи отворен футбол, ще бъдат сломени от реномирания си опонент. С това Аякс ще направи много важна крачка по пътя към излизане от от Група G.

Последни пет изиграни срещи:

Оксер:

16 октомври Оксер - Бордо 0:1 (Лига 1)
19 октомври Аякс - Оксер 2:1 (Шампионска лига)
24 октомври ПСЖ - Оксер 2:3 (Лига 1)
27 октомври Оксер - Бастия 4:0 (Купа на Лигата)
30 октомври Оксер - Ница 2:0 (Лига 1)

Аякс:

16 октомври Аякс - НАК 3:0 (Ередивизи)
19 октомври Аякс - Оксер 2:1 (Шампионска лига)
24 октомври Екселсиор - Аякс 2:2 (Ередивизи)
27 октомври Аякс - Хееренвеен 3:1 (Ередивизи)
30 октомври Хераклес - Аякс 1:4 (Ередивизи)

Досегашни срещи:

Оксер - Аякс

Седем мача
Три победи за Оксер
Нула равенства
Четири победи за Аякс
Голова разлика: 10:9 за Оксер

Коефициенти от bet365:

Оксер - 2.60
Равен - 3.30
Аякс - 2.70

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
8