Твенте с Ники Михайлов с исторически успех, Гарет Бейл пречупи Интер


Л. Михайлов

Твенте с Ники Михайлов с исторически успех, Гарет Бейл пречупи Интер

Твенте записа в историята си първата си победа в най-престижния турнир при гостуването си на Вердер в мач от квалификационна Група А. Холандците се наложиха с 2:0 и значително увеличиха шансовете си за класиране на осминафиналите. Българският страж изигра пълни 90 минути за отбора си и показа, че се намира в чудесна форма.

Срещата бе равностойна и изпълнена с множество ситуации пред двете врати и работа за националния ни вратар не липсваше. Ники Михайлов беше безпогрешен и допринесе за победата на Твенте с две ключови спасявания в началото на второто полувреме. Първо той отрази удар с глава на Уго Алмейда, а няколко минути по-късно надхитри Клаудио Писаро и му отмъкна топката от краката.

Резултатът откри Чадли в 81-ата минута, след като домакините вече бяха останали с 10 човека заради червен картон на Торстен Фрингс няколко минути по-рано. Топката попадна в нападателя след бърза атака и той отправи изстрел, който след лек рикушет попадна във вратата на Вердер. Две минути по-късно Де Йонг засече с глава центриране от Руис и удвои за домакините, осигорявайки ценните три точки.

В другия мач от групата Тотнъм Хотспър изненадващо победи шампиона Интер с 3:1 на "Уайт Харт Лейн". С тази победа лондончани се изкачиха на лидерската позиция с актив от 7 точки колкото имат и "нерадзурите".

Първо домакините поведоха с гол на Рафаел Ван Дер Ваарт в 18-ата минута, който се откъсна от италианската защита и с мощен шут запрати топката в мрежата на Жулио Сезар. В 61-ата минута лондончани покачиха резултата след чудесен пробив на Гарет Бейл отляво и ниско центриране, засечено от Крауч.

Десет минути преди края Ето'о намали с диагонален прострелен изстрел, но всички надежди на Интер за точка от срещата бяха пречупени от Павлюченко в 89-ата минута. Бейл отново бе главен виновник за гола , след като организира мълниеносна контраатака, претичвайки половината терен.

  Сподели
376