Реал прегази Галатасарай, Родриго с история


И. Ангелов

Реал прегази Галатасарай, Родриго с история

Реал Мадрид прие Галатасарай в срещата от четвъртия кръг на групите на Шампионска лига. Днес "белия балет" спечели с 6:0, а младият нападател Родриго счупи рекорда за най-бързи два вкарани гола в историята на състезанието. На 18 години и 301 дни Родриго става и най-младият бразилец с гол в Шампионска лига. 

Родриго откри резултата в 4-ата минута когато бе намерен от Марсело, овладя на гърди, докосна с десен крак и матира Муслера с ляв за 1:0. В 7-ата минута 18-годишният вкара отново за 2:0, отново след подаване на Марсело на главата му.

В 12-ата минута Кроос спечели дузпа срещу Нзонзи, която бе отсъдена при повторно разглеждане на ситуацията от съдията. Серхио Рамос вкара от бялата точка за 3:0. В 39-ата минута гол на Касемиро бе отменен поради засада при подаване от Кроос.

В 45-ата минута преди почивката обаче Родриго асистира за 4:0 за гола на Бензема. Във второто полувреме Реал вкара само два пъти. Това стана в 81-ата минута когато Бензема засече центриране на празна врата за 5:0, и в 93-ата когато Родриго оформи хетрика си.

След победата и на ПСЖ в групата, Реал Мадрид събира 7 т. и е с 5 зад лидера ПСЖ, трети е Брюж с 2 т., а 1 т. има Галатасарай.

  Сподели
172