Рубин - Панатинайкос: Последен шанс и за двата отбора


Н. Гавазов

Рубин - Панатинайкос: Последен шанс и за двата отбора

Рубин - Панатинайкос
Стадион: "Централни", Казан
Дата: 02.11.2010
Час: 19:30
Съдия: Тони Шапрон (Франция)


В група D на Шампионската лига Рубин и Панатинайкос излизат едни срещу друг, за да търсят своята първа победа в турнира. Стартът за руския шампион не бе успешен и противно на първоначалните прогнози, хората на Бердяев загубиха с 0:1 при гостуването си на Копенхаген, с гол на Н'дой в 87-та минута. В Казан срещу Барселона Рубин завърши наравно 1:1, с което успя отново да излъже испанското страшилище. В гръцката столица срещу Панатинайкос руснаците запазиха вратата си суха, но също така показаха голова немощ и си тръгнаха с една точка, което не устройваше и двата отбора. Така в класирането на група D Рубин се намира на трето място и има в актива си 2 точки - с четири по-малко от Копенхаген.

Във вътрешният шампионат казанци не познават загубата от 31 юли, но въпреки това, най-вероятно няма да могат да защитят титлата си, защото изостават на шест точки от лидера Зенит, а при това имат и мач в повече от своя конкурент. В последния кръг Рубин победи очаквано като гост Криля Советов с 2:0, като двата гола отбеляза Корниленко.


Панатинайкос също не започна добре кампанията си в Шампионската лига и на „Ноу Камп" претърпя истинско фиаско, губейки с 1:5. Провалът срещу Барселона имаше своето продължение и срещу Копенхаген в Атина, където противно на очакванията, „детелините" претърпяха нова загуба, този път с 0:2. Второто домакинство, този път срещу Рубин също се оказа неуспешно и по този начин гръцкият гранд остава последен в групата си, само с една точка и на практика без шансове да продължи в следващата фаза на турнира.

Във вътрешното първенство Панатинайкос постигна в последния кръг много важна победа над лидера Олимпиакос и в момента се намира на второ място в класирането, на точка след вечния враг.

Курбан Бердяев упорито мълчи относно футболистите, които ще използва за мача с Панатинайкос. Единствено става ясно, че от групата отпадна Шаронов. Не е ясно дали Едуардо, който игра срещу Копенхаген, но пропусна следващите два мача по тактически причини ще играе този път срещу гърците. Схемата, която би могъл да използва Бердяев е 4-2-2-2, а н е изключено и 4-2-3-1.

За Панатинайкос отпаднаха Лето и Нинис. При това положение е най-вероятно на левия фланг да видим Гарсия в непривична за него роля, но той вече игра срещу Рубин на този пост. Схемата на игра може би ще бъде 4-2-1-3, като дясно крило може би ще започне Маринос.


Срещата се очертава да бъде интересна и аз очаквам да станем свидетели на открит футбол. Шансовете на Рубин за класиране в следващият етап на турнира не са големи и преминават задължително през победата над своя противник във вторник вечер, особено като се има в предвид, че в последния кръг предстои гостуване на „Ноу Камп". Същото може да кажем и за гръцкия отбор, който ако иска поне да участва догодина в Лига Европа, трябва не само да избегне загубата, но и да потърси победата. Кой кого ще надхитри? Рубин игра страхливо в Атина, но там и самите домакини бяха изплашени и не посмяха да се отворят. Каква е гаранцията, че и сега няма да го повторят? Според слуховете, идващи от лагерите, едва ли ще се надхитряват двата отбора, а по-скоро ще се хвърлят в люта битка. Победителят в нея съм по-склонен да предположа, че ще бъде Рубин, които ще имат подкрепата на своята публика. Разбира се, всичко това, при положение, че се заложи на нападателна игра и се търси активно победата. Аз съм склонен да се доверя малко повече на хората на Бердяев

Прогноза за: Рубин - Панатинайкос 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Рубин:

03 октомври Сибир - Рубин 2:2 (Висша лига)
16 октомври Рубин - Ростов 2:1 (Висша лига)
20 октомври Панатинайкос - Рубин 0:0 (Шампионска лига)
24 октомври ЦСКА Москва - Рубин 0:0 (Висша лига)
29 октомври Криля Советов - Рубин 0:2 (Висша лига)

Панатинайкос:

16 октомври Панатинайкос - ПАОК 1:0 (Суперлига)
20 октомври Панатинайкос - Рубин 0:0 (Шампионска лига)
24 октомври АЕК Атина - Панатинайкос 1:0 (Суперлига)
27 октомври Козани - Панатинайкос 0:5 (Купа на Гърция)
30 октомври Панатинайкос - Олимпиакос 2:1 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Рубин - Панатинайкос

1 мач
0 победи за Рубин
1 равенство
0 победи за Панатинайкос
Голова Разлика: 0:0


Коефициенти от bet365:
Рубин - 1.61
Равен - 3.50
Панатинайкос - 6.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
124