Вердер ще подчини Твенте и ще се приближи към излизане от група A


А. Павлов

Вердер ще подчини Твенте и ще се приближи към излизане от група A

Вердер - Твенте
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 02.11.2010
Час: 21:45
Съдия: Ален Хамер (Люксембург)

Вердер посреща Твенте в решителен мач от Група A в Шампионската лига. Двубоят ще бъде четвърти за двата тима в групата. Досега както Вердер, така и Твенте има три точки на своята сметка. Другите два отбора в Група A, Интер и Тотнъм, имат съответно седем и четири пункта. Следователно срещата между зелено-белите и червените ще определи до голяма степен кой от двата тима ще запази живи шансовете си за продължаване напред в надпреварата.

Лек фаворит в мача са домакините, които имат по-голям опит в турнира от своя противник. Както добре знаем, той е от голямо значение в състезанието. В добавка към това бременци играят традиционно силно у дома в Шампионската лига.

Що се отнася до моментната форма обаче, там предимството определено е в полза на гостите. Николай Михайлов и съиграчите му са лидери във временното подреждане на Ередивизи, като нямат поражение от началото на кампанията в холандското първенство. Вердер е едва 11-и в таблицата на Бундеслигата, изоставайки с цели 11 точки от водача Дортмунд.

В генералната репетиция преди срещата с Твенте зелено-белите също стъпиха накриво, загубвайки от Нюрнберг с 2:3. На другата крайност се развиха нещата за холандския шампион, превзел крепостта "Филипс Стадион" (0:1).

Положението при Вердер не е осебено приятно и в кадрово отношение. Трима от основните футболисти на зелено-белите нямат да могат да вземат участие в утрешния двубой. Това са Тим Вийзе, Клеменс Фритц и Петри Пасанен. Трима човека от отбраната на Вердер, която и без това не играе на ниво от старта на сезона.

В стана на Твенте наставникът Мишел Прюдом няма да може да разчита на левия защитник Ники Куйпер, който скъса коленни връзки и вероятно ще пропусне остатъка от груповата фаза на Шампионската лига.

В която двата тима направиха равен в първата среща помежду си. Двубоят, провел се на "Де Гролш Весте", завърши 1:1.

В утрешния мач подобен резултат не би задоволил нито Вердер, нито Твенте. От тази гледна точка съм сигурен, че ни очаква един оспорван двубой. Двата тима играят отворен и агресивен футбол, затова решителна ще се окаже ефективността пред гола. В това отношение предимство имат домакините, които могат да се осланят на Клаудио Писаро и Марко Арнаутович, способни да пречупят съперниковата отбрана.

Последни 5 изиграни срещи:

Вердер:

16 октомври Вердер - Фрайбург 2:1 (Бундеслига)
20 октомври Твенте - Вердер 1:1 (Шампионска лига)
23 октомври Борусия М`гладбах - Вердер 1:4 (Бундеслига)
26 октомври Байерн Мюнхен - Вердер 2:1 (Купа на Германия)
30 октомври Вердер - Нюрнберг 2:3 (Бундеслига)

Твенте:

16 октомври Фейенорд - Твенте 0:1 (Ередивизие)
20 октомври Твенте - Вердер 1:1 (Шампионска лига)
24 октомври Твенте - АДО ден Хааг 3:2 (Ередивизие)
27 октомври Вилем II - Твенте 1:3 (Ередивизие)
30 октомври ПСВ Айндховен - Твенте 0:1 (Ередивизие)


Досегашни срещи:

Вердер - Твенте

3 мача
1 победа за Вердер
1 равенство
1 победа за Твенте
Голова Разлика: 5:3 за Вердер


Коефициенти от bet365:
Вердер - 1.66
Равен - 3.80
Твенте - 5.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
55