Тотнъм разследва незаконно проникване на сръбски фенове на стадиона


Н. Гавазов

Тотнъм разследва незаконно проникване на сръбски фенове на стадиона

Тотнъм започна разследване, след като около двеста фена на Цървена звезда  незаконно получиха билети за мача между двата отбора от Шампионска лига.

Във вторник вечерта "шпорите“ постигнаха ярка домакинска победа над противника от Белград с резултат 5: 0, благодарение на което излязоха на второ място в своята група в Шампионска лига.

Първоначално се очакваше изобщо да няма фенове на отбора гост за този мач – УЕФА взе това решение заради проявите на расизъм от страна на сръбските почитатели на футбола.

Въпреки забраната на УЕФА за продажба на билети на фенове  на Цървена звезда, около 200 човека от Сърбия  все пак успяха да влязат на стадиона, отначало разпръснати, а след това се концентрираха в една зона на петия ред, осигурявайки на отбора си подкрепа по време на мача.

Тази група беше твърде голяма  за стюардите и полицията, за да могат те да я премахнат, така че нарушителите през цялото време се намираха обградени от органите на реда.

Сега Тотнъм иска да разбере как се е случило това.

"Започнахме задълбочено разследване, за да разберем как фенове на Цървена звезда успяха да се сдобият с билетите, както и да предприемем  най-строгите мерки срещу тези, които са им продали  билетите си“, се казва в изявление на Тотнъм.

  Сподели
97