Генк – Ливърпул: Шампионите ще пречупят „смърфовете”


Н. Гавазов

Генк – Ливърпул: Шампионите ще пречупят „смърфовете”

Генк - Ливърпул

Стадион: "Луминус Арена", Генкж

Дата: 22.10.2019 г.

Час: 22:00

Съдия: Славко Винчич  (Сърбия)

Генк посреща Ливърпул в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига и е амбициран да вземе нещо от домакинството си на европейския шампион. Мърсисайдци от своя страна ще се опитат да не допуснат повторение на миналогодишния сценарий в турнира, когато съдбата им се решаваше в последния двубой от групата, а това означава, че ще търсят победата в срещата. Ще могат ли хората на Юрген Клоп да изпълнят намеренията си след тежкия в емоционален и физически план двубой с Манчестър Юнайтед преди два дни или ще се препънат срещу аутсайдера в групата? Този въпрос прави двубоя утре вечер много интересен.

Генк наистина е със статут на аутсайдер в квартета и това се видя още на старта, при гостуването на Залцбург. Загубата с 6:2 е най-малкото, което можеше да се случи на "смърфовете" и резултатът можеше да е още по-изразителен, ако "биковете" не бяха намалили темпото след почивката. Много интересен се получи вторият двубой на колектива на Феличе Мацу, който успешно се противопостави на Наполи и не позволи на по-класния си съперник да вземе трите точки. В интерес на истината и италианците не се постараха да пречупят съперника си, който за разлика от стартовия си мач игра много дефанзивно.

Във вътрешното първенство Генк изпитва някои проблеми и през уикенда претърпя поражение с 1:0 при гостуването си на Станард Лиеж, което остави тима на шеста позиция в таблицата на първа бегийска дивизия, на 4 точки от четвъртата позиция.

Ливърпул има 3 точки и заема трето място в групата. "Червените" претърпяха поражение с 2:0 от Наполи в първия си мач от кампанията, като и двата гола дойдоха в края на срещата, което се прие като голяма изненада. Изключително емоционално  се получи домакинството на Залцбург във втория кръг на турнира. Ливърпул с лекота поведе с 3:0 до 36-та минута и всички очакваха погром над "биковете", но се случи невероятното  -гостите върнаха три гола до средата на втората част и поставиха под заплаха успеха на шампионите. Двадесет минути преди края на срещата Мохамед Салах оформи дубъл и така Ливърпул спечели с 4:3, но феновете на домакините трепереха до последно, защото австрийците не само, че не се отказаха да атакуват, но имаха своите шансове.

Във вътрешното първенство мърсисайдци прекъснаха победната си серия от 8 мача, след като през уикенда направиха 1:1 на терена на Манчестър Юнайтед. Въпреки това хората на Клоп са лидери в таблицата, на 6 точки пред втория Манчестър Сити и с големи шансове да сложат край на дългото чакане на вътрешна слава.

Вукович е контузен от домакините. Гостите са без Клайн, който лекува травма.

Фаворит в срещата е Ливърпул, който разполага със страхотна огнева мощ. От друга страна гостите имат проблеми със защитата си, след като допуснаха пет гола в два мача, но ако трябва да сме честни, едва ли можем да очакваме някакъв близък сценарии до този в първите двубои. Няма съмнение, че в отбора е  работено върху тези недостатъци, освен това Генк е далече от класата на Наполи и Залцбург. По-скоро проблемите на гостите могат да дойдат в направление как да бъде пречупена компактната защита на белгийците, които вероятно ще играят затворено и ще търсят шанс на контраатаки. Все пак качеството на състава на Ливърпул ни кара да предположим успех на гостуващия тим, като тук може да се включи и вариант за един гол на домакините.

Прогноза: Генк – Ливърпул 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Генк
(Белгия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
19.10.2019 Дивизия А Стандарт Лиеж 1 - 0 Генк
06.10.2019 Дивизия А Генк 2 - 1 Роял Ексел
02.10.2019 ШЛ група E Генк 0 - 0 Наполи
24.09.2019 Кофидис Къп Ронсе 0 - 3 Генк
21.09.2019 Дивизия А Генк 3 - 1 Остенде


Последни 5 срещи - Ливърпул
(Англия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
20.10.2019 Висша Лига Манчестър Юнайтед 1 - 1 Ливърпул
05.10.2019 Висша Лига Ливърпул 2 - 1 Лестър
02.10.2019 ШЛ група E Ливърпул 4 - 3 Ред Бул Залцбург
28.09.2019 Висша Лига Шефилд Юнайтед 0 - 1 Ливърпул
25.09.2019 Купа на Лигата Милтън Кийнс Донс 0 - 2 Ливърпул


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
244