Славия Прага няма да спре Борусия Дортмунд


Н. Гавазов

Славия Прага няма да спре  Борусия Дортмунд

Славия Прага - Борусия Дортмунд

Стадион: "Синобо", Прага

Дата: 02.10.2019 г.

Час: 19:55

Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)

Славия ще бъде домакин на Борусия Дортмунд в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Колективът от Чехия изненада всички участници в квартета, след като на старта на турнира отмъкна точки на гости на Интер. Хората на Индржих Трпишовски показаха в Милано атакуващ и открит футбол, а изравнителният гол, който допуснаха дойде в добавеното време. Този мач показа, че Славия е готова да се бори с "големите" и подценяване на чехите ще струва много.

Тимът от Прага проведе три срещи след вояжа в Италия, които спечели с общ резултат 12:0, утвърждавайки се на първото място в лигата, на три точки пред втория Виктория Пилзен.

Добрата новина е, че няма отсъстващи поради контузии, така че Трипшовски ще използва най-доброто, с което разполага. Кудела и Куфал бяха под въпрос, но снощи стана известно, че двамата ще започнат като титуляри. Такач пък се завърна в последния момент, но едва ли ще попадне  в стартовия състав.

Борусия също започна с равенство европейската си кампания и също бе много близо до пълен успех, но като домакин на Барселона. Немският колектив не успя да реализира положенията си, а вратарят на съперника Марк-Андре Тер Щеген имаше добър ден,в който спаси и дузпа. След тази среща хората на Люсиен Фавър записаха още две равенства във вътрешния шампионат, в който допуснаха 4 гола. Именно в тези двубои се видяха проблемите на Борусия в отбрана, което е най-голямата слабост на тима към момента - дортмундчани са с най-много допуснати голове от всички тимове в топ 8.

Гостите пристигат без контузените Хиц, Мърей и Алкасер.

Славия продължава да бъде аутсайдерът в групата, независимо от равенството срещу Интер. Това е най-вече заради липсата на мачове на високо ниво и по-скромният колектив. Във връзка с това техният днешен съперник е фаворит в двубоя. Борусия пристига с добра статистика извън Дортмунд - шест победи в последните си седем гостувания и две сухи мрежи в този период. Освен това немците разполагат с по-качествен състав.

Не  бива да се изключва вероятността дортмундчани да огорчат своите фенове - заради играта си в защита - но, ако трябва да избираме само един знак, по-разумно е това да бъде "2". Предложението ни е, че и двата тима ще вкарат, но гостите ще отбележат с един гол в повече.

Прогноза: Славия Прага - Борусия Дортмунд 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Славия Прага
(Чехия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
28.09.2019 1. Лига Славия Прага 1 - 0 Млада Болеслав
25.09.2019 Купа на Чехия Славия Прага 8 - 0 Славой Вишеград
22.09.2019 1. Лига Спарта Прага 0 - 3 Славия Прага
17.09.2019 ШЛ група F Интер 1 - 1 Славия Прага
14.09.2019 1. Лига Славия Прага 3 - 0 Словачко


Последни 5 срещи - Борусия Дортмунд
(Германия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
28.09.2019 Бундеслига Борусия Дортмунд 2 - 2 Вердер Бремен
22.09.2019 Бундеслига Айнтрахт Франкфурт 2 - 2 Борусия Дортмунд
17.09.2019 ШЛ група F Борусия Дортмунд 0 - 0 Барселона
14.09.2019 Бундеслига Борусия Дортмунд 4 - 0 Байер Леверкузен
06.09.2019 Приятелски срещи Енерги Котбус 0 - 5 Борусия Дортмунд


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
385