Барселона и Интер няма да се победят


Н. Гавазов

 Барселона и Интер няма да се победят

БарселонаИнтер

Стадион: "Камо Ноу", Барселона

Дата: 02.10.2019 г.

Час: 22:00

Съдия: Дамир Скомина (Словения)

Барселона посреща Интер в мач от втория кръг на Шампионска лига. Смело можем да кажем, че това е централната среща от програмата на турнира за сряда вечер. Каталунците по традиция с фаворити в главното европейско състезание, но силното представяне на Интер в Серия А и новият старши-треньор на тима в лицето на Антонио Конте ни дават основание да предполагаме жестока битка на "Камп Ноу", което пък само може да радва феновете на великата игра.

Барселона стартира участието си в турнира с гостуване на Борусия Дортмунд, където испанските шампиони се разминаха със загубата, за което могат да благодарят на късмета, на липсата на по-голяма концентрация в немските футболисти и най-вече на вратаря Тер Щеген. Каталунците никак не впечатлиха с играта си, а взаимодействието между линиите в по-голяма част от времето бе нарушено.

Само четири дни след пътуването си до Германия хората на Валверде пътуваха до Андалусия и тук вече испанският шампион нямаше късмет, фиксирайки загуба с 2:0 от скромния Гранада. Това отново повдигна темата за смяната на старши-треньора, но напрежението бързо спадна с победата 2:1 над Виляреал, а успехът при гостуването на Хетафе окончателно "погреба" всичко негативно около тема.

Интер не успя да победи Славия Прага на старта на своята кампания в Шампионска лига. При това "нерадзурите" играха у дома. Интересното е, че след мача самият Конте призна, че съперникът го е изненадал с открит и атакуваш футбол и лично той е виновен за този резултат. Двете загубени точки наистина са сериозен удар по амбициите на миланци, особено с оглед на факта, че това е най-тежката група и всяка точка е от голямо значение .

Препъването срещу чехите по никакъв начин не отменя мощния старт на Интер в Серия А. Отборът спечели всичките си шест мача и е лидер в таблицата на две точки пред Ювентус. Не по-малко важно е това, че Конте даде характер на тима. Отборът има манталитет на победител и притежава смелост. А играта с трима защитника дава компактност и възможност на полузащитата по-добре да се брани

Меси и Дембеле попаднаха в заявката след като тренираха в понеделник, но само Валверде знае, дали ще почне мача с тях. По-скоро това няма да се случи, защото двамата имат по две срещи през този сезон и н са напълно готови за натоварване като двубоя с Барселона. Извън групата останаха контузените Умтити, Алба и Фати.

Новината от лагера на Интер е, че Лукаку остава извън заявката за срещата. Според Конте, белгиецът е с мускулен проблем от около десет дни и продължава да чувства комфорт, заради което щабът е взел решение да не се рискува. Това означава, че най-вероятно Алексис Санчес ще замени Ромелу в атаката, но не бива да се изключва  вариант с Матео Политано.

"Камп Ноу" е лошо място за Интер. Миланци загубиха последните си 4 мача тук, при това без да вкарат гол. Единственият успех на "нерадзурите" на гости на "блаигранас" е през сезон 1969/70, когато в турнира на Купата на УЕФА бе постигната победа с 2:1. Общата статистика също не е в полза на италианците – само две победи от последните 12 срещи.

Това прави Барселона фаворит в двубоя – поне на книга. Дали обаче наистина е така? Първо, Конте е опитен специалист и добре знае какво трябва да се направи срещи отбор като каталунците. Предполага се, че гостите ще се опитат да затворят играта, да играят прибрано в защита и да контраатакуват. Едва ли ще видим великолепен футбол от тяхна страна. Освен това домакините са без някои важни футболисти и тяхната липса ще се усети. Дори Меси да започне срещата, аржентинецът е далече от формата си и едва ли ще бъде много полезен за своите.

Прогнозата е, че двата отбора ще вкарат, а срещата ще завърши без победител.

Прогноза: Барселона – Интер 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Барселона
(Испания)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
28.09.2019 Примера Дивисион Хетафе 0 - 2 Барселона
24.09.2019 Примера Дивисион Барселона 2 - 1 Виляреал
21.09.2019 Примера Дивисион Гранада 2 - 0 Барселона
17.09.2019 ШЛ група F Борусия Дортмунд 0 - 0 Барселона
14.09.2019 Примера Дивисион Барселона 5 - 2 Валенсия


Последни 5 срещи - Интер
(Италия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
28.09.2019 Серия А Сампдория 1 - 3 Интер
25.09.2019 Серия А Интер 1 - 0 Лацио
21.09.2019 Серия А Милан 0 - 2 Интер
17.09.2019 ШЛ група F Интер 1 - 1 Славия Прага
14.09.2019 Серия А Интер 1 - 0 Удинезе


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
06.11.2018 ШЛ група B Интер 1 - 1 Барселона
24.10.2018 ШЛ група B Барселона 2 - 0 Интер
28.04.2010 Шампионска Лига Барселона 1 - 0 Интер
20.04.2010 Шампионска Лига Интер 3 - 1 Барселона
24.11.2009 Шампионска Лига Барселона 2 - 0 Интер
  Сподели
222