Ман Сити с класика в Донецк


И. Ангелов

Ман Сити с класика в Донецк

След като трета поредна година Шахтьор Донецк и Манчестър Сити се паднаха в една група в Шампионска лига, и след като Ман Сити вкара 9 гола без да получи попадение в последните два мача с този съперник, днес на стадион "Металист" гостите отново победиха с 3:0 и стартираха добре пътя в най-комерсиалното състезание. Сити обаче няма да е първи в групата след убедителната победа на Динамо над Аталанта с 4:0 днес.

В 24-ата минута днес Рияд Марес откри резултата след добра атака и удар на Гюндоган, който срещна страничната греда. Топката попадна в Марес на празна врата и той стреля мощно в средата от воле за 1:0.

В 38-ата минута Гюндоган взе гола си когато бе изведен от Марез на стрелкова позиция в полето и матира вратаря в близкия ъгъл за 2:0. Така на почивката за домакините Йехвен Коноплянка замени Соломон. 

Сити обаче продължи да доминира. В 53-ата минута Стърлинг намери гредата след нова добра игра на Гюндоган и избит удар от Пятов в англичанина. В 76-ата минута Де Брюйне изведе Жезус с много пространство до вратаря и той не сбърка за 3:0.

Междувременно Динамо Загреб разби Аталанта с 4:0 в другата среща от групата. В тази среща блестя Мислав Орсич от състава на домакините, който вкара хетрик след като Леовач бе открил резултата.

  Сподели
266