Меси донесе трите точки за Барса срещу Копенхаген (видео)


Л. Михайлов

Меси донесе трите точки за Барса срещу Копенхаген (видео)

Барселона победи Копенхаген с 2:0 в среща от квалификационна Група Д на Шампионската лига. Автор и на двата гола за каталунците бе аржентинският голмайстор Лео Меси. С този успех тимът на Гуардиола оглави класирането в групата с актив от 7 точки, следвани от датчаните с 6.

Барселона започна двубоя като отявлен фаворит със самочувствие и показаха атрактивна и атакуваща игра. Още в петата минута Давид Вия имаше възможност да открие резултата, но негов удар срещна напречната греда. Вратарят Уилънд успя да отрази няколко опасни топки, но в 19-ата минута Меси изведе "синьо-червените" напред с прецизен шут от наказателното поле, който попадна в дясната скоба на датската врата. Най-добрата възможност за отбора на Копенхаген се откри в 27-ата минута, когато Сантин напредна опасно към стража Пинто, но изненадващо спря, мислейки си, че е в засада. До почивката садията на три пъти отмени голове на домакините, тъй като прецени че са от засада.

В началото на втората част футболистите на Барселона не бяха толкова концентрирани и Копенхаген получиха няколко добри шанса за попадение, но не се стигна до изпавняване на резултата. В 67-ата минута нападателят на гостите Н'Дой се измъкна от Карлес Пуйол и отправи мощен изстрел към противниковата врата, разтрисайки напречната греда. Вторият гол за каталунците падна в продължението на срещата, отново дело на Меси.

Видео: Тук

В другия мач от групата Панатинайкос и Рубин не успяха да си отбележат гол и по този начин останаха на дъното на таблицата. Руснаците са трети с 2 точки, а гърците са последни с 1.

Рубин създадоха повече възможности за гол и като цяло бяха по-активният отбор, но нито те нито домакините успяха да реализират положенията си.

Видео: Тук

  Сподели
176