Панатинайкос излиза срещу Рубин в търсене на последен шанс


Н. Гавазов

Панатинайкос излиза срещу Рубин в търсене на последен шанс

Панатинайкос - Рубин
Стадион: "Спирос Луис", Атина
Дата: 20.10.2010
Час: 21:45
Съдия: Мануел Грефе (Германия)

В мач от група D на Шампионската лига един срещу друг излизат два отбора, които ако искат да продължат участието си в следващата фаза турнира, нямат право на повече грешки.

Панатинайкос загуби първите си две срещи, като особено болезнено бе поражението от Копенхаген и двубоят срещу Рубин е последен шанс на гърците да запазят шансовете си за нещо в ШЛ живи. У дома си атинския отбор разчита само на победа, а втора загуба запалянковците няма да понесат. Във вътрешното първенство тима е единствен без загуба, но въпреки това, с 14 точки от шест мача е втори в класирането, на точка от водача Олимпиакос.

Мачът за Рубин също се явява ключов, защото хората на Бердяев разчитаха да имат в актива си повече от една точка след двете изиграни срещи в турнира. Отначало руснаците загубиха от датския шампион, а след това завършиха наравно с Барселона. Във Висшата лига на Русия казанци за втори, на шест точки след лидера Зенит, но и с два мача по-малко, а шест кръга преди края на първенството по всичко изглежда, че ще загубят титлата.

Христодоулопулос се завърна към игра за първи път от април месец насам, Сариеги също преодоля контузията в глезена и пристъпи към тренировки с общата група. Йоанидис имаше проблеми със слабините в срещата с Ерготелис, но в момента също тренира с общата група, в строя се завърнаха също така Канте и Петропулос. Извън групата остава Лето, а Гову не е играл от 26 септември. Схемата на игра ще бъде 4-2-1-3, като в атака вместо Лето ще видим Плеси.

За Рубин отпада Шаронов, чиято контузия на коляното най-вероятно ще му попречи да играе до края на сезона. Бердяев днес отказа да каже с каква схема ще излезе и кои ще са титуляри, но най-вероятно ще използва 4-2-2-2 както при гостуването на Копенхаген. Едуардо и Калешин ще са на фланговете, а Нобова и Муравски в опорната зона.

И двата отбора са притиснати до стената, което означава, че ще търсят победата на всяка цена. Гърците обичат да атакуват пред своя публика, но понякога го правят доста по авантюристичен начин и често забравят да подсигурят отбраната си. Руснаците от своя страна с по-компактна игра в защита ще предизвикат съперника си да се разкрие и можем да станем свидетели на интересни обрати в мача. Кой кого ще излъже не е ясно, но ни очаква оспорван двубой с много единоборства, като равния резултат няма да бъде изненада.

Прогноза за: Панатинайкос - Рубин 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Панатинайкос:

18 септември Кавала - Панатинайкос 2:2 (Суперлига)
25 септември Панатинайкос - Паниониос 2:1 (Суперлига)
29 септември Панатинайкос - ФК Копенхаген 0:2 (Шампионска лига)
03 октомври Ерготелис - Панатинайкос 1:4 (Суперлига)
16 октомври Панатинайкос - ПАОК 1:0 (Суперлига)

Рубин:

19 септември Анжи Махачкала - Рубин 0:1 (Висша лига)
25 септември Рубин - Алания 1:0 (Висша лига)
29 септември Рубин - Барселона 1:1 (Шампионска лига)
03 октомври Сибир - Рубин 2:2 (Висша лига)
16 октомври Рубин - Ростов 2:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Панатинайкос - Рубин

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Панатинайкос - 2.75
Равен - 3.20
Рубин - 2.62

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
132