Барселона ще нанесе първа загуба на Копенхаген


Н. Гавазов

Барселона ще нанесе първа загуба на Копенхаген

Барселона - ФК Копенхаген
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 20.10.2010
Час: 21:45
Съдия: Стефан Ланоа (Франция)

Колкото и изненадващо да изглежда, но на „Ноу Камп" Барселона приема лидера в класирането на група D от Шампионската лига датския първенец Копенхаген. Каталунците размазаха на старта на турнира гръцкия Панатинайкос с 5:1, но в руските степи хората на Гуардиола забуксуваха и вече в трети мач не успяват да намерят пътя към вратата на Рубин. Така Барса има 4 точки от два мача и заема второ място в класирането в групата. Във вътрешното първенство „блауграна" отстъпи първото място на Реал, след като преди две седмица не успя да победи на „Ноу Камп" Майорка - нещо невъзможно през миналия сезон, а в събота надделя трудно над Валенсия с 2:1. В момента каталунците имат 16 точки в актива си - колкото Валенсия и Виляреал.

Датският първенец противно на първоначалните прогнози се оказа водач в групата си с пълен актив от точки. Копенхаген е и един от шестте отбора в тазгодишното издание на ШЛ, който все още няма допуснат гол. Това стана, след като на старта на кампанията си хората на треньора Солбакен победиха у дома си Рубин с гол на Ндой три минути преди края на срещата. В следващия кръг, в гръцката столица датчаните надделяха с 2:0 над Панатинайкос, като отново Ндой се разписа във вратата на бившия си клуб. Във вътрешното първенство Копенхаген се радва на един чудесен сезон, след като в 12 изиграни мача няма загуба и е убедителен лидер с 32 точки, а в последния кръг победи с 5:0 участника в Лига Европа Одензе БК.


В състава на Барселона се завърнаха Родригес, Жефрен и Шави, който получи контузия в мача срещу Рубин. Изненадващо отпадна Валдес, който бе повален от неизвестен вирус. Така на вратата ще пази 34 годишния Пинто. Схемата на игра ще бъде 4-1-2-3, като в средата на терена ще застанат Шави и Иниеста, а Масчерано може да се появи на по-късен етап от мача.

Копенхаген пристига без Нордстранд, който отново започна да тренира, но не е играл от март и определено има нужда от игрова практика, преди да вземе участие в такъв важен мач както този срещу Барселона. Отпаднаха също така Отесен, който е със счупена ръка, както и Бергволд, който има контузия на коляното. Схемата на игра ще бъде традиционната при гостуванията 4-2-2-2, с Гронкяер и Ндой в атака.

Датският шампион пристига като лидер в класирането, но фаворит в този мач е Барселона. Въпреки това, Гуардиола предупреди, че футболистите му ще бъдат много внимателни, тъй като излизат срещу отбор, който няма загуба през сезона. От своя страна Гронкяер заяви, че той и съотборниците му искат да играят в Шампионска лига и след Нова година, а това означава да вземат нещо на „Ноу Камп". Какъв ще е резултата от двубоя и ще се смени ли лидера в група D - това ще разберем в сряда вечер.

Прогноза за: Барселона - Копенхаген 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

22 септември Барселона - Спортинг Хихон 1:0 (Примера)
25 септември Атлетик Билбао - Барселона 1:3 (Примера)
29 септември Рубин - Барселона 1:1 (Шампионска лига)
03 октомври Барселона - Майорка 1:1 (Примера)
16 октомври Барселона - Валенсия 2:1 (Примера)

ФК Копенхаген:

22 септември Виби - ФК Копенхаген 1:4 (Купа на Дания)
25 септември Мидтиланд - ФК Копенхаген 0:3 (Суперлига)
29 септември Панатинайкос - ФК Копенхаген 0:2 (Шампионска лига)
03 октомври ФК Копенхаген - Рандерс 1:0 (Суперлига)
17 октомври ФК Копенхаген - Одензе 5:0 (Суперлига)

Досегашни срещи:

Барселона - ФК Копенхаген

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.14
Равен - 7.50
ФК Копенхаген - 21.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
181