Базел посрами Рома насред Олимпико, Байерн пребори Клуж с 3:2 (видео)


Л. Михайлов

Базел посрами Рома насред Олимпико, Байерн пребори Клуж с 3:2 (видео)

Рома претърпя тежка загуба с 1:3 срещу Базел като домакин в мач от Група Е на Шампионската лига. Това са първите точки за Базел, които загубиха предишните си две срещи, но след тази победа запазват шансовете си за класиране напред.

Швейцарците поведоха в 12-ата минута след грешка на "римската" защита. Александър Фрай се възползва от забавяне при изчистване на топката и простреля вратаря Богдан Лобонт. Рома започна да играе по-атакуващ футбол и в 21-ата минута стигна до изравнителен гол, дело на Марко Бориело. Домакините продължиха с настъпателна игра, но дадоха възможност за остри атаки от страна на Базел и след като съдията отмени гол на Марко Щрелер в 40-ата минута заради засада, три минути по-късно десният бек на румънците Самуел Инкоом даде преднина на отбора си.

След почивката Рома се хвърли още по-ожесточено в атака, но шут на Тадей срещна страничния стълб. Тоти, Бориело и Перота засипаха стража Лобонт с удари, но усилията им не доведоха до резултат. Вместо това гостите вкараха трети гол в последните минути на двубоя, чийто автор бе влезналият като резерва Кабрал.

Видео: Тук

В другата среща от групата Байерн Мюнхен победи Клуж с 3:2 и почти си подсигури място на осминафиналите. Това е трета победа за баварците, които са лидери с пълен актив от 9 точки, докато съперниците им имат по 3. Запалянковците на "Алианц Арина" станаха свидетели на оспорван мач и на цели два автогола от страна на румънците.

Байерн започна като по-активният отбор и контролира играта на терена, макар и да не създаваха много голови възможности. В 28-ата минута обаче Каду бе оставен неохраняван в наказателното поле и без проблем засече с глава центриране на Роберто Де Зерби от фаул и изведе гостите напред в резултата. Последва пълен обрат на баварците. Първо голмайсторът Каду без да иска засече прострелно центриране на Швайнщайгер и отклони топката във вратата на румънците. В 37-ата минута грешката му повтори Кристиан Панин като този път центрирането беше от корнер.

Въпреки нелепите автоголове футболистите на Клуж имаха възможност да изравнят резултата, но изтрел на Ласина Траоре нацели гредата малко преди почивката.

През втората част Байерн се опита да запази благоприатния резултат и разчиташе на дълги подавания и разигравания по ширината на терена. В 77-ата минута домакините стигнаха до нов гол след като защитник на Клуж опита да изчисти топката, но тя рикошира в крака на Гомес и влезе в мрежата на Едуард Станциою. Гостите все пак успяха да отбележат още един път чрез Кулио в 86-ата минута.

Видео: Тук

  Сподели
217