Бурсаспор ще изпита гнева на ранения Юнайтед


Т. Михайлов

Бурсаспор ще изпита гнева на ранения Юнайтед

Манчестър Юнайтед – Бурсаспор
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 20.10.2010
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки (Италия)


Манчестър Юнайтед излиза за задължителна победа срещу аутсайдера в Група С на Шампионската лига Бурсаспор. За българските почитатели на футбола мачът буди особен интерес, тъй като един-срещу друг излизат Димитър Бербатов и Димитър Иванков.

Изненадващо англичаните не успяха да победят Глазгоу Рейнджърс на старта като на “Олд Трафорд” мачът завърши 0:0. След това обаче бе постигнат ценен успех с 1:0 над Валенсия на “Местая”. Във Висшата лига нещата не са толкова розови, особено след последния кръг, когато Юнайтед направи 2:2 с Уест Бромич у дома. Така след 8 мача манкунианци имат 5 равенства и едва 3 победи. Звездата от миналия сезон Уейн Рууни е в много лоша форма, а медиите забъркаха и огромен скандал между него и Сър Алекс Фъргюсън и по всичко личи, че младокът ще напусне клуба през зимата.

В Бурсаспор чак такива скандали няма, но за турците този мач е последен шанс да запазят живи надеждите си за участие в следващата фаза на Шампионската лига. Те катастрофираха у дома с 0:4 от Валенсия, а после отстъпиха в Глазгоу с 0:1 на Рейнджърс. А тепърва им предстои сблъсък с най-голямото име в групата. В Сюперлиг Бурса е лидер с 6 победи и 2 равни от 8 мача. Хиксовете обаче дойдоха в последните 2 кръга срещу Истанбул ББ и Карабукспор.

Юнайтед играе трудно срещу турци у дома като за 5 мача, “червените дяволи” имат 2 победи, равен и две загуби. Последната от тях от Бешикташ през миналата година сложи край на серия от 24 мача без загуба за домакините на “Олд Трафорд”. От английските клубове Бурса е срещал единствено Уимбълдън през 1995 в Интертото като печели с 4:0.

Сър Алекс е с доста проблеми в халфовата линия преди важния мач. Райън Гигс се контузи срещу Уест Бромич, а Оуен Харгрийвс все още не е готов за игра. Парк е с травма в коляното. Антонио Валенсия ще се завърне най-рано след 4 месеца. Според официалната информация и Уейн Рууни е контузен.

Крилото Волкан Сен ще се завърне в състава на Бурсаспор. Той не бе включен в групата за мача с Карабукспор, тъй като бе наказан от ръководството за това, че пътува до САЩ без позволение.

До скоро не беше трудно да се прогнозират мачове на Юнайтед, особено такива на “Олд Трафорд”, тъй като отборите в Европа, които имат шанс за нещо там се броят на пръстите на едната ръка. Но напоследък “червените дяволи” изненадват всички със слабата си игра в отбрана и отпускането след като поведат. Много е вероятно обаче Бурса да изпита гнева на английския колос.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

22 септември Скънторп - Манчестър Юнайтед 2:5 (Карлинг Къп)
26 септември Болтън - Манчестър Юнайтед 2:2 (Висша лига)
29 септември Валенсия - Манчестър Юнайтед 0:1 (Шампионска лига)
02 октомври Съндърланд - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)
16 октомври Манчестър Юнайтед - Уест Бромич 2:2 (Висша лига)

Бурсаспор:

20 септември Газиантепспор - Бурсаспор 0:3 (Суперлига)
24 септември Бурсаспор - Букаспор 1:0 (Суперлига)
29 септември Рейнджърс - Бурсаспор 1:0 (Шампионска лига)
03 октомври Истанбул ББ - Бурсаспор 0:0 (Суперлига)
15 октомври Бурсаспор - Карабюкспор 2:2 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Бурсаспор

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 1.20
Равен - 7.00
Бурсаспор - 13.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160