Олимпик - Жилина: Последен шанс за марсилци


Н. Гавазов

Олимпик - Жилина: Последен шанс за марсилци

Олимпик Марсилия - Жилина
Стадион: "Стад Велодром", Марсилия
Дата: 19.10.2010
Час: 21:45
Съдия: Ищван Вад (Унгария)

 

Във вторник вечер в Марсилия се срещат два отбора, които имат по две загуби в първите си мачове и са без спечелена точка до момента. Всеки един от тях ще търси победата в тази среща за да запази шансовете си живи за по-нататъшното си участие в турнира.

Олимпик стартира кампанията си в Шампионска лига със загуба 0:1 от прекия си конкурент за второто място в групата Спартак, а тази загуба натежава още повече, защото се получи на френска земя. Във втория кръг последва и загуба в Лондон срещу Челси и в крайна сметка отбора воден от Дидие Дешан затрудни сам положението си. В Лига 1 Олимпик също стартира зле - с две загуби, но след това постепенно започна да се стабилизира и в момента френския шампион няма загуба вече в седем мача и събра 15 точки, които го изкачиха на 4-то място в класирането и отново го правят претендент за титлата.

Жилина в дебютния си мач в най-престижния европейски клубен турнир се опита да надскочи себе си, но единственото което направиха хората на треньора Хапал, е че успяха да върнат един гол срещу четирите на Челси. На „Лужники" срещу Спартак словашкия тим се държеше до към 30 минута, след което се огъна пред домакините и допусна три безответни гола като по този начин тимът е последен в групата с актив от нула точки. Във вътрешното първенство след 12 изиграна мача Жилина са без загуба и съответно едноличен лидер с 4 точки пред втория Спартак Търнава.

Дешан не може да разчита на Хилтън, който е с контузия на коляното, Люк Реми има проблеми с левия си крак и все още не е ясно дали ще вземе участие в мача. Стефан Мбиа, който получи топлинен удар преди срещата на Камерун срещу Конго се възстанови и в последните десет минути игра срещу Нанси. В строя се завърнаха също така Брандао и Валбуена така, че на практика Дешан няма проблеми в кадрово отношение. Схемата която ще използва треньора няма да бъде по-различна от тази срещу Спартак Москва и последните срещи от Лига 1: 4-1-2-3. Най-вероятно Валбуена да започне като титуляр заедно с Брандао, а на левия фланг на атаката да видим Айо или Жиняк. В средата на терена е по-вероятно да видим Шейру отколкото Мбиа, а в опорната зона ще застане Сисе.

Павел Хапал няма проблеми в кадрово отношение. Бело и Печалка се завърнаха в отбора след контузиите си и тренираха по индивидуална програма. Схемата на игра ще бъде 4-2-1-3, като най-вероятно избора по крилата ще падне върху Владавич (може и Рилке) и Майтан. Еж ще подсигурява нападателите, а в опорната зона ще се разположат Витор и Печалка ( може и Сисей).

В никакъв случай тази среща няма да е „финалът на аутсайдерите" по простата причина, че френския шампион е по-класния отбор. Въпреки това Дешан предупреди, че трябва да се внимава много, тъй като словашкия тим обича да атакува, играе открито и се опитва да налага собственото си темпо в мачовете.

„Ние знаем какво трябва да направим. Ако искаме да продължим, трябва задължително да победим", заяви Дешан на снощната пресконференция.

„Ние не сме обременени със задължително класиране и ще се съсредоточим върху това да играем добре в Марсилия. Разбира се, че ще търсим победата. За третото място решаващ ще бъде мачът в сряда", заяви от своя страна Хапал.

Изказванията на двамата треньора, а и начина на игра на отборите предполага много високо темпо в мача и открит футбол, което може би ще ни направи свидетели на няколко гола. Индивидуалните качества на французите дали ще преодолеят колективизма в действията на Жилина и обратното - само желанието за победа дали ще е достатъчно за успех? Отговорът е във вторник вечер. Аз лично смятам, че марсилци ще се постараят да не пропуснат своя последен шанс да направят нещо в турнира. Иначе според мен срещата е много удобна за игра на хедикап - в случая коефицентът на bet365 е чудесен за подобен залог.

Прогноза за: Олимпик - Жилина 3:1


Последни 5 изиграни срещи:

Олимпик Марсилия:

18 септември Арле - Олимпик Марсилия 0:3 (Лига 1)
25 септември Олимпик Марсилия - Сошо 2:1 (Лига 1)
28 септември Челси - Олимпик Марсилия 2:0 (Шампионска лига)
02 октомври Сент-Етиен - Олимпик Марсилия 1:1(Лига 1)
16 октомври Олимпик Марсилия - Нанси 1:0 (Лига 1)

Жилина:

21 септември Вранов - Жилина 0:5 (Купа на Словакия)
24 септември Жилина - ДАК 0:0 (Суперлига)
28 септември Спартак Москва - Жилина 3:0 (Шампионска лига)
02 октомври Кошице - Жилина 0:4 (Суперлига)
15 октомври Злате Моравце - Жилина 0:4 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Олимпик Марсилия - Жилина

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Олимпик Марсилия - 1.30
Равен - 5.25
Жилина - 11.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
200