Челси отново няма да победи на Лужники


Н. Гавазов

 Челси отново няма да победи на Лужники

Спартак Москва - Челси
Стадион: "Лужники", Москва
Дата: 19.10.2010
Час: 19:30
Съдия: Карлос Веласко Карбайо (Испания)

 

На „Лужники" се срещат два отбора, които са лидери в класирането в група F на Шампионската лига и ако във вторник вечер Челси загуби за втори път тук в своята история, Спартак не само ще оглави класирането, но и ще си осигури почти сигурно участието в следващата фаза на турнира.

Очевидно е, че Спартак Москва се намира в добра форма, тъй като в седем поредни мача във всички турнири отбора е без загуба, а от тях има шест победи. В Шампионска лига руския гранд постигна две победи от два мача и без да допусне гол, като много ценни са трите точки като гост на конкурента си за второто място Олимпик Марсилия. Във вътрешното първенство московчани са на 4-то място, а в петък победиха Алания с 3:0, като два от головете вкара Алекс.

„Ние играем атакуващ футбол, но не и рискован футбол. Ние имаме план и той трябва да бъде изпълнявам от играчите - ще атакуваме, но няма да забравяме и за нашата защита", обясни философията на отбора треньора на московчани Карпин.

Челси също върви много добре в Шампионската лига, след като победи Олимпик у дома си и Жилина като гост. В момента отбора е на 1-во място в групата и ако победи във вторник вечер ще бъде едноличен лидер. Във вътрешното първенство „сините" са водачи в класирането на 2 точки пред Манчестър Сити. Извън дома си обаче отбора на Карло Анчелоти не е толкова блестящ напоследък, тъй като загуби от „гражданите" и завърши наравно с Астън Вила. Гостуването на „Лужники" едва ли поражда приятни спомени за „аристократите", след като тук през 2008 година бяха победени на финала на Шампионската лига от Юнайтед.

„Джон Тери притежава много опит и това, което се случи преди две години е без значение за него. Той знае, че във футбола понякога може да загубиш мач", обясни настроенията в отбора Анчелоти.

И двата отбора имат своите големи загуби в кадрово отношение.

За Спартак може би те са по-големи, в предвид липсата на равностойни замени на титулярите. Алекс се контузи в последния кръг от руското първенство и ще бъде извън строя за период от две седмици, което ще доведе до образуването на огромна дупка в средата на терена. Травмите на Комбаров са вече дълговременни и той също отпада за мача. Най-вероятно Карпин ще използва схема 4-1-3-2. Макгиди ще бъде титуляр със сигурност след като не игра в последния мач от руското първенство с цел да бъде запазен, а другите двама полузащитници ще бъдат измежду Майдана, Ибсон, Саенко и Сабитов.

Челси е без Алекс, Бенаюн, Лампард, а участието на Калу е под въпрос. Наказанието на Дрогба изтече, но националът на Кот д'Ивоар е повален от вирус, който може да му попречи да се завърне на европейската сцена. По този начин Анчелоти може да заложи вместо на традиционното с трима нападатели, на игра с двама играчи в нападение, но изборът му ще разберем непосредствено преди мача.

Италианският специалист заяви, че срещата на „Лужники" може би ще определи кой ще се класира на първото място в групата. Едва ли е точно така, но и двата отбора най-вероятно ще играят предпазливо и внимателно. Изкуственият терен не е ясно до колко ще се отрази на играта на гостите, но в същото време проблемите за Спартак в средата на терена са наистина огромни. Поради това не очаквам много голове в този мач и един залог под 2,5 гола изглежда разумен, още повече, че коефицентът 7/10 на bet365 е отличен. А добавен към него точен резултат 1:1 изглежда повече от привлекателен.

Прогноза за: Спартак - Челси 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Спартак Москва:

20 септември Спартак Налчик - Спартак Москва 0:2 (Висша лига)
24 септември Спартак Москва - Амкар 2:2 (Висша лига)
28 септември Спартак Москва - Жилина 3:0 (Шампионска лига)
03 октомври Анжи Махачкала - Спартак Моксва 0:1 (Висша лига)
15 октомври Спартак Москва - Алания 3:0 (Висша лига)

Челси:

22 септември Челси - Нюкасъл 3:4 (Карлинг Къп)
25 септември Манчестър Сити - Челси 1:0 (Висша лига)
28 септември Челси - Олимпик Марсилия 2:0 (Шампионска лига)
03 октомври Челси - Арсенал 2:0 (Висша лига)
16 октомври Астън Вила - Челси 0:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Спартак Москва - Челси

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Спартак Москва - 3.80
Равен - 3.40
Челси - 2.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
195