Арсенал ще дръпне в класирането с победа над Шахтьор


Т. Михайлов

Арсенал ще дръпне в класирането с победа над Шахтьор

Арсенал - Шахтьор Донецк
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 19.10.2010
Час: 21:45
Съдия: Свен Одвар Моен (Норвегия)


Арсенал посреща Шахтьор в първия двубой между двата тима от програмата на Група Н на Шампионската лига. Англичаните и украинците са начало в класирането и вероятно ще преминат в следващата фаза, но сблъсъкът е важен за първото място, което гарантира по-лек съперник в осминафинала.

Арсенал направи два много силни мача в Шампионската лига, в които вкара много попадения и показа най-красивото лице на нападателния футбол. На старта “топчиите” разбиха Спортинг Брага с 6:0, а после превзеха и Белград след 3:1 над сръбския шампион Партизан. Във Висшата лига тимът на Венгер е колеблив, но дели 3-5 място с Манчестър Юнайтед и Тотнъм, печелейки последния си мач над Бирмингам с 2:1.

Шахтьор също е блестящ в Лигата и подобно на съперника си има 6 точки след два успеха над същите противници. Тимът на Мирча Луческо пречупи трудно Партизан у дома, след което вкара три безответни гола на Брага в Португалия. Шахтьор все още не е допуснал попадение в собствената си мрежа. След 13 кръга в Украйна “миньорите” са лидер с 5 точки пред Динамо Киев, постигайки 11 победи, равен и загуба. В последния кръг те надиграха с 2:0 градския съперник Металург.

Арсенал и Шахтьор се срещнаха в групите през Сезон 2000/2001, когато си размениха по 1 победа. На “Хайбъри” украинците поведоха с 2:0, но “топчиите” стигнаха до пълен обрат. В ответния мач Шахтьор спечели с 3:0. Арсенал има само една загуба у дома за последните си 25 мача в Лигата. Тя бе в полуфинала от Манчестър Юнайтед през 2009. 

Капитанът Сеск Фабрегас се завръща в състава на Арсенал след контузия, макар че не е ясно дали ще започне като титуляр. Все пак Арсен Венгер има много проблеми с травми на ключови играчи като в лазарета са Робин Ван Перси, Бакари Саня, Мануел Алмуня, Томас Вермаален, Лорен Кончески и Аарън Рамзи.

Шахтьор вероятно ще бъде без Дъглас Коща, който се контузи в дербито с Динамо Киев по-рано през месеца. Други травми в състава на Мирча Луческо няма. Няколко човека висят с картони, но наказани няма. Най-интересно ще бъде да се види дали Едуардо ще вземе участие в мача, завръщайки се на “Емирейтс” само няколко месеца след трансфера му в Украйна.

Арсенал е фаворит за трите точки в двубоя, макар че успехът за “топчиите” в никакъв случай няма да дойде толкова лесно, колкото в предишните им два мача. Англичаните вероятно ще спечелят групата, но шансът украинците да останат извън играта до края е малък. Равенството също може да е добър залог, но то по-скоро ще бъде записано в ответния мач в Донецк.

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

21 септември Тотнъм - Арсенал 1:4 сл. прод. (Карлинг Къп)
25 септември Арсенал - Уест Бромич 2:3 (Висша лига)
28 септември Партизан - Арсенал 1:3 (Шампионска лига)
03 октомври Челси - Арсенал 2:0 (Висша лига)
16 октомври Арсенал - Бирмингам 2:1 (Висша лига)

Шахтьор Донецк:

22 септември Шахтьор Донецк - Кривбас 6:0 (Купа на Украйна)
25 септември Металист Харков - Шахтьор Донецк 1:2 (Висша лига)
28 септември Брага - Шахтьор Донецк 0:3 (Шампионска лига)
03 октомври Шахтьор Донецк - Динамо Киев 2:0 (Висша лига)
15 октомври Металург Донецк - Шахтьор Донецк 0:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Шахтьор Донецк

2 мача
1 победа за Арсенал
0 равенства
1 победа за Шахтьор Донецк
Голова Разлика: 5:3 за Шахтьор Донецк


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.72
Равен - 3.60
Шахтьор Донецк - 5.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
295