Рома ще нанесе трета поредна загуба на Базел


Н. Гавазов

Рома ще нанесе трета поредна загуба на Базел

Рома - Базел
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 19.10.2010
Час: 21:45
Съдия: Алексей Николаев (Русия)

 

Капризите на жребия понякога ни поднасят изненади и след като миналата година Базел и Рома бяха съперници в една група в турнира Лига Европа, през новия сезон Фортуна събра отново двата отбора заедно, но на по-високо ниво - в Шампионската лига.

Рома не започна добре своя старт в най-престижния европейски клубен турнир и загуби на „Алианц Арена" от Байерн с 0:2. Цял мач хората на Раниери се отбраняваха и рушаха играта на своя съперник и изглеждаше, че ще се тръгнат с точката, но десет минути преди края на двубоя, с голове на Мюлер и Клозе баварците измъкнаха победата. Това предизвика скандал в редиците на „вълците" и Раниери бе обвинен от Тоти, че прилага много защитна тактика. На играчите бе забранено да общуват с пресата и конфликтът бе изгладен. В следващия си мач в турнира Рома успя да победи Клуж след едно проспано първо полувреме, но в никакъв случай не можа да ни убеди, че значително превъзхожда своя противник. В момента отбора дели второто място с румънския Клуж и отчаяно ще търси победата срещу Базел, за да се укрепи на върха.

Във вътрешното първенство представянето на Рома нямаше нищо общо с миналогодишните изпълнения и на определен етап „вълците" дори бяха сред изпадащите. Отборът обаче показва известно подобряване и в последните си три мача има две победи, една от които срещу Интер. В събота столичани направиха една добра репетиция срещу Дженоа и постигнаха победа с 2:1, която ги изкачи на 13-то място в класирането с осем точки от седем мача.


Базел също започна лошо своя старт в Шампионската лига и не успя да си тръгне с нещо при гостуването на Клуж, въпреки гола на Шокер и усилията на Фрай и Щрелер. В последните 20 минути Финк се опита чрез замени да накара хората си да заиграят още по-офанзивно, но Чипърфилд и Фрай не се възползваха от открилите им се възможности. В следващия кръг швейцарците приеха у дома си Байерн без Рибери и Робен, и всъщност с това се свързваха надеждите на Базел за някакъв частичен успех срещу финалистът в Шампионска лига. Но играчите на Финк забравиха, че играят срещу немски отбор и допуснаха да бъдат изненадани в 89-та минута с гол на Швайнщайгер. Така след две срещи Базел няма точка и заема последно място в групата си.

Във вътрешното първенство хората на Финк започнаха твърде противоречиво кампанията си и след три поредни победи, последваха две загуби. Заредиха се непостоянни игри - победа с 4:1 като гост над конкурента Цюрих и изненадващи домакински равенства. В момента Базел е на второ място в класирането - на 4 точки от лидера Люцерн.

За Рома няма да играят поради контузии Де Роси и Вучинич, които се присъединиха към намиращия се в лазарета вратар Серджио и Адриано. Най-вероятно Раниери ще използва в атака Тоти и Бориело, които ще имат подкрепата на Тадей, Писаро, Бриги и Перота. Схемата на игра ще бъде 4-4-2.

Схемата на игра, която ще използва Торстен Финк ще бъде 4-4-2 с Фрай и Щелер отпред. Тембо ще подкрепя двамата нападатели в средата на терена и очакванията са, че отново ще се изнася в по-предни позиции когато отбора атакува. 21 годишния замбийски национал се вписва отлично в игровата постройка на Финк и със своята скорост ще внесе острота в атаките на съотборниците си.

Миналата година, срещата между двата отбора тук завърши с победа на Рома. Точно тогава обаче „вълците" бяха в подем и въпреки всичко трудно преодоляха съперника си. В същото време статистиката показва, че последните четири гостувания на Базел на италианска земя са завършвали само със загуби и общо 13 допуснати гола. Рома пък записа девет победи в десет домакински мача в Европа. Със сигурност домакините ще се опитат да запазят статистиката и да победят. Още по-сигурно е, че швейцарците няма да излязат като обречени и ще се борят до край. Така, че ни очаква интересна среща, особено ако домакините забравят да поглеждат отзад.

Прогноза за: Рома - Базел 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

22 септември Бреша - Рома 2:1 (Серия А)
25 септември Рома - Интер 1:0 (Серия А)
28 септември Рома - Клуж 2:1 (Шампионска лига)
03 октомври Наполи - Рома 2:0 (Серия А)
16 октомври Рома - Дженоа 2:1 (Серия А)

Базел:

22 септември Базел - Грасхопърс 2:2 (Суперлига)
25 септември Цюрих - Базел 1:4 (Суперлига)
28 септември Базел - Байерн Мюнхен 1:2 (Шампионска лига)
03 октомври Базел - Сион 1:1 (Суперлига)
15 октомври Ивердон - Базел 0:2 (Купа на Швейцария)


Досегашни срещи:

Рома - Базел

3 мача
2 победи за Рома
0 равенства
1 победа за Базел
Голова Разлика: 5:4 за Рома


Коефициенти от bet365:
Рома - 1.57
Равен - 3.75
Базел - 6.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
244