Клоп: Трябва да забравим за спечелената ШЛ


И. Ангелов

Клоп: Трябва да забравим за спечелената ШЛ

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че той и неговите момчета трябва да избегнат синдрома да останат в момента на блясъка си от финала на Шампионска лига миналата година. В неделя в Къмюнити Шийлд мърсисайдци откриват новия сезон срещу Манчестър Сити, 64 дни след спечелването на Шампионска лига срещу Тотнъм.

"Играчите не са проблема. Как ще се променят само за 5 седмици? Новата ситуация е, че това беше голямо постижение за клуба, за всеки от нас. Това лято беше различно за всеки един. 

"Всеки говори за теб. Ако спечелиш нещо, всеки има нуждата да те поздрави, да ти каже къде те е гледал, как се е почувствал, как се е почувствало семейството му, приятелите, кучето му. Това всичко е много добре и те държи в онзи момент. Аз искам да сме концентрирани над новия сезон. Това е единственото.

"Когато казахме, че ще се отървем от багажа в историята на клуба, за да направим крачка в правилната посока, ние трябва да осигурим, че нашата история - дори когато тя е толкова добра вече - няма да ни позволи да останем в един момент. Това е много важно. Трябва да се научим. Но никой не ти дава книга, от която да се научиш как да се справиш със славата от спечелването на Шампионска лига.

"Сега Сити отново е фаворит във Висшата лига. Защото те вече спечелиха два пъти поред. Ние бяхме за първа година на това ниво. Трябва да докажем, че можем отново да сме на това ниво. Така стоят нещата. 97 точки не бяха случайност, но не е като да сме надиграли всеки отбор постоянно. Имахме някои резултати. Бяхме машина за резултати в последния сезон. Това беше много, много впечатляващо.

"Шампионите са фаворити. Те не загубиха играчи - загубиха Компани, съжалявам, но те си купиха друг. Аз знаех, че ще направят нещо на пазара. Ако някой попита дали ние сме фаворити в Шампионска лига, ние не можем да го отречем. Не мислим така, но пък две години бяхме на финал, така че очевидно знаем как се стига до там. Дали това означава, че отново ще сме на финал? Не, но е възможно."

  Сподели
424