Почетино: Десет дни не излизах от дома си след загубата


Н. Гавазов

Почетино: Десет дни не излизах от дома си след загубата

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино  разказа как се е почувствал след загубата във финала на Шампионска  лига. Напомняме, че в края на миналия сезон пред "шпорите" се откри възможността да триумфират в главния европейски клубен турнир. Мачът срещу Ливърпул на "Ванда Метрополитано" в Мадрид на 1 юни обаче се разви по лош сценарий за тима от северната част на Лондон. Тотнъм получи гол в началото на мача, когато Мохамед Салах се разписа от 11-метров наказателен удар, а в самия край срещата "червените" сложиха точка на спора, вкарвайки второто си попадение чрез точния удар на Дивок Оиги.

Всичко това е донесло огромно разочарование за Почетино. Според признанията на самия аржентински специалист, той е потърсил утеха от поражението в дома си, сред най-близките хора, които също като него са преживявали тази загуба.

"Тези три седмици, през които се подготвяхме за финала, бяха невероятен период, а след загубата бях много разочарован. На следващия ден се прибрах у дома и не излязох оттам в продължение на десет дни. Това бе  ужасно трудно, защото бяхме толкова близо до успеха.

Опитах се да се разсея, като играя голф, но дори не играех, просто размахвах щеката си. Със сина ми се опитвахме да удряме топката, но това бе невъзможно. Семейството се опита да ме утеши, но те преживяваха същите чувства като мен", заяви Почетино.

"Футболните  фенове ми дадоха голяма подкрепа. Хората в ресторантите в Мадрид и Ибиса ми казаха, че Тотнъм е невероятен. Благодарение на тях отново се почувствах щастлив, защото хората осъзнаха, че сме свършили невероятно много работа.

Новият сезон винаги е страхотен. Имате нови цветове, нова форма, появява се почти цялата нова и нова мотивация. Хубаво е, че има промяна", каза още мениджърът на Тотнъм.

Напомняме, че през миналия сезон "шпорите" финишираха на 4-то място в класирането на Висшата лига на Англия. Това дава право на тима от Северен Лондон отново да участва в Шампионска лига сезон 2019/2020.

  Сподели
507