Кайт: Клоп създаде най-добрият отбор в историята


И. Ангелов

Кайт: Клоп създаде най-добрият отбор в историята

Бившият нападател на Ливърпул Дирк Кайт вярва, че отборът на Юрген Клоп в момента е перфектен и може да се превърне в най-запомнящият се състав на "червените" в историята им. След като завърши на второ място във Висшата лига тимът на мърсисайдци може да спечели Шампионска лига днес след финала с Тотнъм.

"Абсолютно перфектен. Всички са на ниво. Идеите на Клоп са перфектни. Наистина изглежда сякаш играчите правят точно това, което се иска от тях. От момента, в който той пристигна, той имаше ясна идея какво иска. И всички големи проекти имат нужда от време.

"Този клуб даде шанс на Клоп да създаде този състав, даде му достатъчно време да го направи. Пъзелът е завършен. Те се провалиха във Висшата лига, но бяха втори с невероятен брой точки. Аз вече се вълнувам за другия сезон. Всяка година има прогрес.

"Това може да е началото на един отбор на Ливърпул, който ще се помни вечно. Ако започнат с Шампионска лига, може би Висшата лига догодина, те ще се запомнят като най-добрият отбор на Ливърпул в историята."

  Сподели
421