Моуриньо: Искам финал между двете чудовища


И. Ангелов

Моуриньо: Искам финал между двете чудовища

Жозе Моуриньо вярва, че все още има време суперзвездите на модерния футбол Кристиано Роналдо и Лео Меси да се срещнат на финала на най-комерсиалното състезание - Шампионска лига. Ювентус и Барселона бяха сред отборите, сочени за фаворити в ШЛ този сезон, но те бяха отстранени от Аякс и Ливърпул, съответно:

"На първо място, аз смятам, че е разочароващо за всеки, който обича футбола, че те никога не са се срещали на финал в Шампионска лига. Това почти се случи на няколко пъти, но не стана. Аз винаги съм смятал, че това е несправедливо спрямо тях, защото всичко щеше да е съсредоточено върху тях и само единият щеше да излезе с ушатата купа, а другият със сведена глава.

"Винаги съм смятал, че не е справедливо тези двама титани да не излязат на дуел. Това са двамата най-добри за последното десетилетие, и единият трябваше да приеме загубата. Но може би и затова е добре, че не се случи. Дали може? Все още може да стане. Те са в отбори, които търсят успеха. Те не крият, че искат да спечелят. Разбира се, че може да се случи.

"Аз гледам Кристиано перфектно. Той е на 34, мисля, и играе на най-високо ниво докато той реши. Аз мисля, че всичко е в неговата глава, природата му, неговото ДНК. Амбиция, мотивация, лична гордост. Тези неща не се купуват. С тези неща човек се ражда и мисля, че ще е така до края с него. Има играчи, които са наистина специални и от психическа гледна точка са перфектни.

"Салах, Мбапе и Неймар са други три силни имена. Без съмнение важни имена, които са там да видят какво ще стане с чудовищата. Според мен трябва да има победител между тях. Златна обувка, най-добър в света, трябва да се реши. Това с многото качество, таланта и титлите не работи. В момента, ако Ювентус беше спечелил ШЛ щяхме да говорим, че Роналдо заслужава Златна топка.

"Ако Барселона беше спечелила ШЛ, те спечелиха Ла Лига, Меси отива в Копа Америка, щеше да говорим за Златна топка. Затова винаги казвам, че важното е да поддържаш инерцията от победи, и то важни победи."

  Сподели
400