Бенитес: Клоп няма нужда от моите съвети


И. Ангелов

Бенитес: Клоп няма нужда от моите съвети

Рафаел Бенитес обяви, че няма съвети за мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп преди финалната среща от Шампионска лига днес, защото германецът има достатъчно опит на най-високо ниво. Бенитес бе последният мениджър, спечелил с Ливърпул ШЛ през 2005 г., а Клоп е печално известен с големия брой загубени финали и само 1 успех. Германецът загуби финала на ШЛ през 2013 г. с Борусия Дортмунд и миналата година с Ливърпул.

"Не! Той има достатъчно опит. Няма нужда от съвети. Просто трябва да направи нещата, които направи до тук с тима отново, защото именно те го докараха до финал."

Бенитес смята, че липсата на трофеи не е тревожна за Клоп, но успех днес би изстрелял Ливърпул напред:

"На първо място, Юрген се справя много добре. За мен е много ясно това. Сега има ново предизвикателство. По моето време ние нямахме парите, които Ливърпул инвестира в последните години. Те подобриха състава. Спечелването на този финал ще е нещо голямо.

"Отново ще кажа, че това ще им даде повече увереност и вяра, и повече сила за бъдещето защото това ще ги направи по-силни. Някои хора казват, че те са фаворити и ще са прекалено самоуверени, но аз не мисля така. Опитът от миналата година е да си повече позитивен. Аз съм сигурен, че те могат да се справят добре. Но като казвам това, победата над Тотнъм няма да е лесна."

  Сподели
458