Сунес: Очаквам Ливърпул да прегази Тотнъм


И. Ангелов

Сунес: Очаквам Ливърпул да прегази Тотнъм

Греъм Сунес даде мнението си, че очаква Ливърпул да прегази Тотнъм във финалната среща от Шампионска лига утре, но въпреки това допусна, че играчите на Маурисио Почетино могат да вярват, че съдбата е на тяхна страна. Ливърпул ще преследва шеста купа в състезанието, докато лондончани дебютират на финал.

"Аз очаквам Ливърпул да се появи и да прегази шпорите този уикенд. Част от мен обаче се чуди дали ще има изненада в тази история. Ако по-рано бяхме казали, че на финала в ШЛ ще играе английски отбор с 19 загуби през сезона, никой нямаше да повярва. Тотнъм направи това и те са много големи късметлии. Логиката предполага, че късметът им ще свърши в събота. Рядко обаче да закачиш логика към футбола е продуктивно.

"И така въпреки моето мнение, че Ливърпул е големият фаворит в този финал, това не означава, че Тотнъм не може да спечели и един фактор е в главата ми когато казвам това. Ако аз бях в съблекалнята на Ливърпул, аз щях да мисля дали името на отбора е на купата? Тотнъм загуби толкова срещи, но победи Манчестър Сити и Аякс в ШЛ когато бе толкова близо до провала. Те показаха, че са издръжливи.

"Когато един отбор има по-добри играчи от друг, той ще победи в 9 от 10 мача, но ние сме ставали свидетели на всичко във финали, особено когато големият отбор не влезе в мача или се шокира. Ключът към победата в такъв мач е да не те улови моментът. Трябва да започнеш добре и да не дадеш инициативата на противника. Това са ни го казвали във всеки финал - започнете добре.

"Когато играх в Ливърпул аз се включих в отбор, който беше сериен победител. След само 4 месеца играх финал за европейската купа на Уембли. Тогава не се притеснявахме в съблекалнята. Нямаше дори капка съмнение дали ще загубим, нямаше нерви. Оглеждахме се и всички играчи, които бяха печелили преди бяха в комфорт. Когато печелиш, ти се надяваш младите да те гледат за вдъхновение.

"Ливърпул сега няма този опит да е печелил нещо, а Тотнъм - съвсем. Важно е да започнеш добре, да се концентрираш над твоята игра и да свършиш работата си на първо място.

"Когато поставим двата отбора на хартия, виждаме, че не много играчи от Тотнъм биха били титуляри в Ливърпул. Хари Кейн би играл в този отбор и може би Кристиан Ериксен с малко напън, но след тях не виждам други. Затова и смятам, че Ливърпул ще спечели този финал."

  Сподели
397