Клоп: Ливърпул не е фаворит срещу Тотнъм


И. Ангелов

Клоп: Ливърпул не е фаворит срещу Тотнъм

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отрече неговият отбор да може да се определи като фаворит във финалната среща от Шампионска лига срещу Тотнъм, която ще се играе утре вечер. Преобладаващото мнение в медиите е, че Тотнъм е аутсайдер, след като той завърши на 26 точки зад Ливърпул във Висшата лига.

"Ако смятах, че Тотнъм има предимство щеше да е лудост. Аз зная, че хората казват, че сме фаворити, защото имаме повече точки в лигата. Но ако погледнете мачовете ни срещу Тотнъм този сезон, ние бихме само с 2:1. Няма преимущество за някого преди мача."

Клоп има слаб рекорд във финали - той спечели само 1 и загуби последните 6 големи финала със своите отбори:

"Всички обстоятелства преди бяха различни, отборите бяха различни. Ако аз бях причината да загубим 6 финала, тогава всички трябва да се тревожат. Миналата година допуснахме един гол от световна класа от Гарет Бейл, и два странни гола, каквито обичайно не допускаме.

"Сега сме с една година по-възрастни. Играчи като Трент вече имат още 50 мача зад гърба. Момчетата се представиха добре във финала миналата година. Не е като да нямахме положения. Миналата година ние изненадахме и себе си малко, като стигнахме финала. Не бяхме толкова постоянни, както сега. 

"Имаме два истински отбора във финала. Аз много уважавам това, което Поч направи. Той имаше една много талантлива група когато пристигна. Развитието им е наистина впечатляващо. Това е истински футболен финал - и двамата трябва да се справим с това."

  Сподели
448