Гуардиола поиска от Сити да спечели Шампионска лига


Н. Гавазов

Гуардиола поиска от Сити да спечели Шампионска лига

Мениджърът  на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че той и хората му не могат да се задоволят с успехите на местната сцена  и сега трябва да се опитат да спечелят  Шампионска лига.

В неделя "гражданите" станаха първият отбор в историята, който успя да спечели титлата във Висшата лига, Купата на Англия и Купата на Лигата в един сезон. В същото време Сити отново напусна надпреварата в Шампионска лига преди последния мач от турнира и испанецът желае да поправи това.

"По-рано казах, че накрая ще бъда съден за  това дали сме спечелили Шампионска лига или не. Докато не го правим, всичко останало няма да бъде достатъчно.

Това са очакванията, които хората предявяват към мен и аз знам това. Когато водех Барселона, имахме късмета да спечелим Шампионска лига два пъти за четири години, така че хората мислят, че съм специален и че трябва да спечелим Шампионската лига. Второто все пак е истина.

Броят на точките, спечелени от отбора  и постиженията на вътрешната арена са невероятни, но ние нямаме успехи в Шампионска лига, защото отборите там са много добри, а самото съревнование е с големи изисквания. Но искаме да го спечелим", заяви Гуардиола.

  Сподели
459