Сред руските степи Барселона ще търси отмъщение


Н. Гавазов

Сред руските степи Барселона ще търси отмъщение

Рубин - Барселона
Стадион: "Централни", Казан
Дата: 29.09.2010
Час: 19:30
Съдия: Чакър (Турция)


Сред напоените от дъжда руски степи, един срещу друг излизат два отбора, които се познават много добре от миналогодишното си участие в Шампионската лига. Тогава в двубоите между Рубин и Барселона победител излезе руския тим, който за жалост отпадна от борбата за излизане от групата, но в каква група бяха тогава момчетата на Бердяев: на действащ и бъдещ европейски шампион! Сега нещата са много по-различни и Рубин се намира в компанията  на Панатинайкос и Копенхаген и ако миналата година никой не очакваше нещо от руснаците, сега претенциите към тях са по-големи и поради това загубата от Копенхаген с 0:1 се прие като провал. В Казан обаче в хода на сезона се построи нов отбор и предстоящата битка в сряда вечер ще бъде своеобразен тест относно състоянието на Рубин.

Барселона помете в първия кръг с 5:1 Панатинайкос и със сигурност пристига в Русия, за да си отмъсти за миналогодишната загуба на „Ноу Камп" на същия етап на турнира. Срещу гръцкия отбор каталунците в началото сякаш загряваха за мача, но след гола, който получиха във вратата си увеличиха темпото и за 70 минути нанизаха пет попадения, с които отказаха своя противник да се бори за нещо в мача.

В Примерата шампиона на Испания вече загуби един мач, но не от Реал, а от новака Херкулес и то на „Ноу Камп". Тази загуба сякаш отрезви хората на Гуардиола, които може би си бяха въобразили, че противниците им сами ще се побеждават, и след позора Барселона заигра в познатия си стил и дори победи Атлетико Мадрид на неговия стадион - нещо, което не успяха да сторят миналата година.

За Рубин отпаднаха поради контузии Калешин и Шаронов, а Сибая все още не е напълно възстановен и участието му в двубоя е под въпрос. Курбан Бердяев отказа на пресконференцията да съобщи в какъв състав ще излезе за мача отбора му, както и каква схема на игра ще използва. Но най-вероятно е да играе с двама нападатели, с две крила и двама опорни халфа - Муравски и Нобоа.

Големият въпрос за каталунците е, ще играе ли Меси. Голмайстора се качи на самолета за Русия, а Гуардиола заяви, че ако аржентинеца се възстанови до началото на мача, със сигурност ще го пусне в игра. Според последните информации Лео ще влезе в игра през второто полувреме, ако разбира се нещо не се промени в хода на срещата. Добрата новина е завръщането на Абидал, който възобнови заниманията си, а това ще добави дълбочина във възможностите на защитата, още повече, че Адриано се контузи срещу Атлетико Билбао и остана в Каталуния.

Миналата година Рубин събра повече точки от Барса в преките си двубои с каталунците, но сега ще бъде много трудно на руснаците да повторят своя успех. "Блауграна" знае вече как играе руския шампион и футболистите на гостите ще бъдат особено внимателни със своя съперник, чиито успехи се дължат на доброто взаимодействие между полузащитата и нападението и атаките по крилата. Пике вече заяви, че той и съотборниците му ще търсят реванш за загубата си и не може да се съмняваме в намеренията на шампиона на Испания. А дали Бердяев няма да изненада отново своя колега Гуардиола - това ще стане ясно в сряда вечер. Според мен обаче, на новите играчи в Рубин все още им трябва време за да се сработят добре и поради това смятам, че точно от това ще се възползват гостите, които въпреки някои опасения ще победят в тази среща.

Прогноза за: Рубин - Барселона 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Рубин:

28 август Спартак Налчик - Рубин 1:1 (Висша лига)
11 септември Рубин - Амкар 3:0 (Висша лига)
14 септември ФК Копенхаген - Рубин 1:0 (Шампионска лига)
19 септември Анжи Махачкала - Рубин 0:1 (Висша лига)
25 септември Рубин - Алания 1:0 (Висша лига)

Барселона:

11 септември Барселона - Еркулес 0:2 (Примера)
14 септември Барселона - Панатинайкос 5:1 (Шампионска лига)
19 септември Атлетико Мадрид - Барселона 1:2 (Примера)
22 септември Барселона - Спортинг Хихон 1:0 (Примера)
25 септември Атлетик Билбао - Барселона 1:3 (Примера)


Досегашни срещи:

Рубин - Барселона

2 мача
1 победа за Рубин
1 равенство
0 победи за Барселона
Голова Разлика: 2:1 за Рубин


Коефициенти от bet365:
Рубин - 6.00
Равен - 3.75
Барселона - 1.61

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
186