Клоп: Обратът над Барса е по-ценен от трофеите


И. Ангелов

Клоп: Обратът над Барса е по-ценен от трофеите

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че обратът в Шампионска лига срещу Барселона е бил кулминационен момент в сезона, който е създал чувство в клуба, по-важно от това при спечелване на трофей. Ливърпул беше отписан след като загуби с 3:0 първия полуфинал с каталунците, но у дома тимът обърна нещата до 4:3 и продължи към финал.

"Момент като този струва повече от златото. Този сезон беше година, пълна с прекрасни моменти. Нямахме търпение за срещите, насладихме се и последния вторник беше черешката на тортата до тук. Уау. Точно това искаме да е картината, която вижда света отвън - това е Ливърпул.

"Тук е възможно. Възможно е в този клуб и този град, с тези хора. Това е картинката. Ако всичко доведе до трофей, тогава прекрасно. Но не можем да направим повече. Ако хората ме съдят за това, че не съм спечелил нещо в миналото или за това, че няма да спечеля нещо в бъдеще, не мога да променя това.

"Правим всичко това за забавление. Хората искат да гледат и да се наслаждават на играта. Дни преди мача и три дни след мача те говорят за това. Сърдечните операции са много по-важни, но не мисля, че хората искат да четат за тях вместо за футбол. Това е ясно. Сега ще отидем на финал и ще играем, ще се поучим от миналото и ще видим какво ще направим."

  Сподели
488