Алегри: Футболът не е точна наука


И. Ангелов

Алегри: Футболът не е точна наука

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира снощния равен на своя отбор в дербито с Торино 1:1, в който отборът му изоставаше преди прекрасен удар на Кристиано Роналдо с глава за крайния резултат. Алегри коментира тима си за първи път от критиките и скарването с коментатора Леле Адани, които получи след мача с Аякс в Шампионска лига, като той даде мнение и за състезанието в момента:

"Бях разочарован след станалото в събота, но аз съм тук за да говоря какво става на терена. Настоявам, че не всичко е за изхвърляне. Хората говорят за нас от години и за еволюцията на този футбол, но не мисля, че трябва да забравяме какво са ни учили треньорите на млади години.

"Футболът не е точна наука. Иначе как ще обясните, че имахме 38% владение срещу Реал Мадрид и бихме с 3:1 в ШЛ през 2018-та. Тази година доминирахме срещу Аякс, но загубихме. Истината е, че всеки има мнение и мога да бъда критикуван. Играчите са звездите, те играят играта, а ние като треньори трябва да ги поставяме в условия да покажат най-доброто.

"Хората могат да критикуват моя футбол, но работата на треньора е да носи резултати. Имахме три емблематични срещи - срещу Валенсия, Манчестър Юнайтед и Атлетико Мадрид. Аз мисля, че най-доброто ни представяне беше срещу Манчестър Юнайтед, но никой не помни това защото загубихме.

"Аз имах късмета да тренирам Ювентус и Милан. Това са два клуба с различно ДНК, така че не можем да опитаме да сме Барселона или Байерн Мюнхен

"Ливърпул имаше три големи възможности да вкара на Барселона, но Барселона имаше четири и вкара три пъти. Защо? Защото техните играчи са от по-високо ниво и правят разликата в определени ситуации.

"Барселона има играчи, които са свикнали с това ниво."

  Сподели
399