Клоп: Не съм мислил и една секунда за Барселона


И. Ангелов

Клоп: Не съм мислил и една секунда за Барселона

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели, че въпреки приближаващата полуфинална среща в Шампионска лига срещу Барселона в сряда, той не е успявал да отдели една секунда в мисли за стратегията си в най-комерсиалното състезание. Вчера Ливърпул се върна на върха във Висшата лига след 5:0 над Хъдърсфийлд:

"Можете ли да си представите, до момента не съм мислил и една секунда за Барса. Гледал съм ги поне 100 пъти в живота си, но не съм им отделил и една секунда. Започваме сега, имаме пет дни до срещата, има време за почивка, за тренировка, за възстановяване.

"Толкова много отбори са опитвали да победят там и не са успявали. Не е вероятно и ние да успеем, но е възможно. Ще имаме план със сигурност, но в момента нямаме такъв."

Ливърпул за първи път в историята си събра 50 точки във Висшата лига на "Анфийлд" за сезона. Миналото най-добро постижение бе 49 през 2013-14 г., а преди 50 точки са събирани през 1988-ма:

"Не зная дали Сити ще загуби точки срещу който и да е. Ние не знаем какво ще направим и срещу Нюкасъл, да сме честни. Ако някой трябва да е шампион, той ще е шампион, ако не - няма. Ние трябва да свършим работата си и ще видим какво ще стане. Нормално е да се говори, това не ни притеснява. 91 точки е нещо невероятно.

"До момента всичко е специално, момчетата на правиха всичко, което трябваше, за да имаме шанс. Всичко до тук правим брилянтно. Наистина сме щастливи. Спечелихме последния мач по впечатляващ начин."

  Сподели
536