Почетино: Не е честно, че Аякс ще има повече време за подготовка


Н. Гавазов

Почетино: Не е честно, че Аякс ще има повече време за подготовка

Наставникът на Тотнъм  Маурисио Почетино нарече "несправедливо" ситуацията, в която противникът на отбора му в полуфинала на Шампионска  лига Аякс ще  почива през  уикенда.

В събота "шпорите" ще имат дерби с Уест Хем във Висшата лига, а играчите на Почетино нямат право да се пазят и да играят под възможностите си, защото позицията им в топ 4 все още е доста крехка. В същото време ръководството на Ередивизе реши да помогне на Аякс и отложи мача им във вътрешното първенство, така че амстердамци  могат по-добре да се подготвят за визитата си в Лондон този вторник.

На Маурисио не му остава нищо друго, освен да съжалява за толкова различните нагласи на футболните власти към европейските клубни турнири.

"Знам, че Висшата лига и ФА се опитаха да помогнат. Но истината е, че Висшата лига е напълно различна от холандската лига. Футболът в Европа е съвсем различен от този в Англия.

Оказва се, че те ще имат повече време да се подготвят и рисковете им са по-ниски. Когато се борите за високи цели  и играете в събота, а след това във вторник, а освен това мачът в събота е дерби, вие имате нужда от огромни усилия и концентрация. Тогава у вас могат да възникнат някои проблеми.

Факт е, че това е несправедливо. Ако бе обратното, ние щяхме да имаме цяла седмица, за да се подготвим за полуфиналите, а Аякс да  играе в събота и тогава бих си помислил същото - би било несправедливо спрямо тях.

Не искам да давам причина за дебати. Ако трябва да се постъпва  справедливо, тогава и двата отбора трябва да имат едно и също време за подготовка за полуфиналите на Шампионска лига", заяви Почетино.

  Сподели
538