Порто обърна Рома в продълженията (видео)


И. Ангелов

Порто обърна Рома в продълженията (видео)

Порто прие Рома в срещата от втория кръг на осминафиналите на Шампионска лига между двата тима. След победата с 2:1 в Италия за "вълците", днес те отстъпиха след 2:1 в редовното време за Порто и 3:1 след гола в продълженията.

В 26-ата минута днес Порто излезе напред чрез Тикиньо, който получи ниско центриране от Марега и вкара на празна врата за 1:0. Тук се използва и ВАР, който установи, че нападателят не се намираше в засада в ситуацията.

В 37-ата минута Пероти спечели дузпа за гостите и Де Роси реализира от бялата точка с не особено добро изпълнение - 1:1. 

Порто започна силно и втората част, като в 52-ата минута Марега вкара за 2:1 като се доказа като най-добрият на терена в срещата тази вечер. До края Порто имаше още няколко шанса да спечели срещата, но се стигна до продължения.

В 115-ата минута Флоренци задържа фланелката на Фернандо и след консултация с ВАР това бе дузпа. Алекс Телеш застана зад бялата точка и бе точен за 3:1, с което изпрати португалците сред последните 8 отбора в турнира.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
406