Анелка посвети головете си на клоуните от Френската федерация


Н. Гавазов

Анелка посвети головете си на клоуните от Френската федерация

Нападателят на Челси Никола Анелка заяви, че головете във вратата на Жилина в рамките на първия кръг от груповата фаза на Шампионската лига той посвещава на Френската федерация по футбол. Futbol TV припомня, че след скандалното произшествие в лагера на националния отбор на Франция по време на Мондиал 2010, Никола бе изгонен от тима, а по-късно признат за виновен, за което му бе наложена забрана от 18 месеца да играе за „петлите".

След това 31 годишния Анелка заяви, че и сам няма да се върне в националния отбор, а според него шефовете на Федерацията са „клоуни". В сряда вечер, оформяйки своя дубъл във вратата на Жилина Анелка демонстрира от какво се е лишил френския национален отбор.

Голмайсторът след отбелязването на всеки един от своите голове скръстваше ръцете пред себе си, имитирайки, че има белезници. След мача нападателя потвърди, че жеста му е отправен към Френската Федерация.

„Това бе за Федерацията по футбол на Франция и се отнася за станалото по време на Световното първенство. Това което стана е вече минало, а аз сега съм на 100% съсредоточен върху играта си в Челси", цитира Sky Sport Анелка.

 

  Сподели
119