Аякс напомни за най-добрите си години - детронира Реал Мадрид (видео)


В. Мухарски

Аякс напомни за най-добрите си години - детронира Реал Мадрид (видео)

Турнирът Шампионска лига ще има своя нов победител! През последните три години това бе Реал Мадрид, но тази вечер - "Белия балет" напусна надпреварата едва на 1/8-финалите. Реал допусна поражение у дома срещу Аякс с катастрофалното - 1:4. Първата среща в Амстердам завърши с успех 2:1 за испанския тим, но на реванша се стигна до сензационно отпадане в толкова ранна фаза на надпреварата.

Гостите от Холандия откриха резултата чрез Зиеш в 7-ата минута, който се възползва от грешка в отбраната на домакините - 0:1. Малко преди гола - срещата можеше да стартира по различен начин, но Рафаел Варан нацели гредата.

В 18-ата минута Душан Тадич проби великолепно през центъра, като преодоля трима играчи в бяло, след което намери Нерес, който изпревари Лука Модрич и вратаря Тибо Куртоа в наказателното поле, за да удвои с елегантен удар.

Малко преди почивката Гарет Бейл показа знаменитата си скорост отляво и нахлу покрай не успяващия да смогне Мазрауи. Уелсецът се доближи на около 6-7 метра от вратата и опита да порази близкия горен ъгъл, като улучи страничния стълб.

В 62-ата минута Аякс стигна до трети гол чрез Тадич, но попадението беше признато едва след намесата на ВАР, тъй като преди да бъде организирана атаката имаше съмнения, че топката е напуснала терена. В 70-ата минута Реал си върна надеждите с гол на Марко Асенсио, разписал се с удар по диагонала от над 10 метра.

Само две минути по-късно интригата приключи, когато Ласе Шьоне с удар директно от фаул вдясно от вратата направи Куртоа безпомощен - 4:1 за Аякс. В 83-ата минута трима играчи на Реал се озоваха сами срещу Онана и не успяха да вкарат. Сериозен пропуск направи и Зиеш малко след това, но ударът му мина над гредата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
778