Шахтьор ще закопае гробарите


Т. Михайлов

Шахтьор ще закопае гробарите

Шахтьор Донецк - Партизан
Стадион: "Донбас Арена", Донецк
Дата: 15.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Карлос Веласко Карбайо (Испания)


Шахтьор Донецк и Партизан откриват с мач помежду си борбата в Група Н на Шампионската лига. Тук са още Арсенал и Брага и по всичко изглежда, че борбата за второто място ще е между три привидно равностойни отбора.

Шахтьор е за шести път в Лигата, но в досегашните си участия не е минавал групите. В два от сезоните “миньорите” започваха с победи. Тимът на Мирча Луческо се класира автоматично за тази фаза, след като стана шампион на Украйна. От подновяването на шампионата там са изминали 9 кръга, в които Шахтьор записа 7 победи, равен и загуба. Тимът от Донецк води с 2 точки пред Динамо и 3 пред Днипро. Единственото поражение дойде от Оболон в последния кръг.

Партизан започна участието си в турнира от втория предварителен кръг, където лесно победи Пюник с общ резултат 4:1. След това дойде ред на ХИК Хелзинки. Финландците бяха преодолени с 5:1. Драмата бе в плейофа, където “гробарите” победиха Андерлехт след дузпи. Това е второ участие на сърбите в групите след 2003 година, когато взеха точка на Реал Мадрид. В новият шампионат Партизан е лидер с 12 точки от 4 мача. В събота “гробарите” биха с 3:0 Рад.

Фернандиньо получи тежка контузия и ще отсъства дълго от терените. Новото попълнение Дмитро Чигрински не е играл от 29 август, когато получи разтежение в мача с Иличевац. Луческо ще заложи на традиционната за тима схема 4-2-3-1 с Морено в атака.

Двама бяха контузените в лагера на Партизан. Това са Йозеф Кицито и Кръстаич. Те обаче са възстановени и ще могат да вземат участие в срещата. “Гробарите” играят в класическа схема 4-4-2 с Илиев и Клео отпред.

Шахтьор е твърд фаворит в мача. Украинците имат много повече опит в турнира, докато участието на сърбите може да се определи като доста изненадващо. Тимът от Донецк неотдавна триумфира с Купата на УЕФА, където преодоля далеч по-сериозни противници. Домакините ще победят дори без Фернандиньо.

Последни 5 изиграни срещи:


Шахтьор Донецк:

07 август Шахтьор Донецк - Севастопол 5:0 (Висша лига)
15 август Шахтьор Донецк - Карпати 1:0 (Висша лига)
21 август Волин - Шахтьор Донецк 0:1 (Висша лига)
29 август Шахтьор Донецк - Иличивец 1:0 (Висша лига)
10 септември Оболон - Шахтьор Донецк 1:0 (Висша лига)

Партизан:

18 август Партизан - Андерлехт 2:2 (Шампионска лига)
24 август Андерлехт - Партизан 2:2 - 2-3 сл. дузпи (Шампионска лига)
29 август ОФК Белград - Партизан 0:2 (Суперлига)
04 септември Партизан - Хайдук Кула 2:0 (Суперлига)
11 септември Партизан - Рад 3:0 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Шахтьор Донецк - Партизан

2 мача
1 победа за Шахтьор Донецк
0 равенства
1 победа за Партизан
Голова Разлика: 4:2 за Шахтьор Донецк


Коефициенти от bet365:
Шахтьор Донецк - 1.36
Равен - 4.75
Партизан - 9.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189