Походът на Моуриньо към нов триумф започва срещу Аякс


Т. Михайлов

Походът на Моуриньо към нов триумф започва срещу Аякс

Реал Мадрид - Аякс
Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид
Дата: 15.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Дамир Скомина (Словения)


Реал Мадрид започва поредната си кампания в Шампионската лига с мач срещу друга легенда в турнира Аякс. Двата съперника притежават общо 13 титли и със сигурност рано или късно ще спечелят още. “Белия балет” обаче иска това да се случи още през този сезон.

Предпоставките за успех са налице – силна селекция, допълнена от най-добрия треньор в света Жозе Моуриньо. Именно той придава тази допълнителна съставка, която ни кара да смятаме, че този път Лос Меренгес ще премине осминафинала, нещо което не успява да стори вече 6 сезона.

Всички тези години след 2002 Шампионската лига започваше под лозунга “10-та титла за Реал”. Но грешната политика доведе този отбор до срамни дни, в които тимове като Лион и Рома се подиграваха с мадридчани. Дали и този път Моуриньо ще успее, както го стори с Порто и Интер само времето ще покаже. В Примера Реал започна с изненадващо реми 0:0 срещу Майорка и победа едва с 1:0 над Осасуна.

И тъй като всички говорят за Реал, по-добре да се спрем малко по-подробно на Аякс. Холандският колос се завърна в най-престижния турнир след цели 5 години на изгнание. Истинска загуба за феновете на футбола е такъв отбор да бъде извън турнир, който е заложен в неговото ДНК. Победа в плейофите срещу Динамо Киев обаче върна “червено-белите” в елита.

Естествено парите играят голямо значение, а в Аякс те намаляха. Отборът бе подмладен, на няколко пъти бе близо до групите като отпадна в квалификациите, но сега победителят от 1971, 1972, 1973 и 1995 е отново тук и “Сантяго Бернабеу” е най-доброто място, където да възкраси спомена за Кройф, Неескенс и ранните години на Давидс, Клуиверт, братятя Де Бур, Овермарс, Сийдорф и Ван дер Сар.

В момента Аякс дели първото място в Ередивизи с 13 точки от 5 мача, колкото има и ПСВ. Амстердамци са в серия от 4 победи, последната от които с 2:0 над Вилем II с голове на звездата Луис Суарес от дузпи. За наставникът на тима Мартин Йол мачът в Мадрид ще е дебют в най-престижния турнир на Стария континент.

Звездата на Реал Кристиано Роналдо е възстановен от травмата, която му спести мачовете на Португалия в европейските квалификации в началото на месеца. Кака ще бъде извън игра още няколко месеца. Мамаду Диара, Раул Албиол, Езекил Гарай и Фернандо Гаго също са с контузии.

При гостите проблеми с контузии няма, макар че клубът бе на косъм от трагедия, след като в мач на резервите Евандер Сно колабира и 10 минути лекарите се бориха да го реанимират, за щастие успешно. За жалост няма да може да гледаме Луис Суарес, който е наказан. По същата причина няма да играе и бранителят Ян Вертонген. Иначе Мартин Йол ще заложи на традиционното си 4-3-3, което преминава в 4-5-1, когато тимът се защитава.

При наличието на Моуриньо начело на Реал концепцията на отбора ще се промени като все по-чести ще бъдат минималните победи, както срещу Осасуна. Въпреки това защитата ще бъде доста стабилна, което ще доведе до турнирни успехи, както стана с Интер в последните два сезона. Едва ли може да очакваме зрелище в сряда вечер. Първата голяма битка в Шампионската лига през този сезон ще завърши с победа с 1:0 за Лос Меренгес.

Последни 5 изиграни срещи:

Реал Мадрид:

17 август Стандард Лиеж - Реал Мадрид 1:1 (Приятелски мач)
22 август Еркулес - Реал Мадрид 1:3 (Приятелски мач)
24 август Реал Мадрид - Пенярол 2:0 (Приятелски мач)
29 август Майорка - Реал Мадрид 0:0 (Примера)
11 септември Реал Мадрид - Осасуна 1:0 (Примера)

Аякс:

17 август Динамо Киев - Аякс 1:1 (Шампионска лига)
21 август Аякс - Рода 3:0 (Ередивизие)
25 август Аякс - Динамо Киев 2:1 (Шампионска лига)
11 септември Де Граафшап - Аякс 0:5 (Ередивизие)
15 септември Аякс - Вилем II 2:0 (Ередивизие)


Досегашни срещи:

Реал Мадрид - Аякс

6 мача
1 победа за Реал Мадрид
1 равенство
4 победи за Аякс
Голова Разлика: 8:4 за Аякс


Коефициенти от bet365:
Реал Мадрид - 1.28
Равен - 5.75
Аякс - 10.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
216