Клоп: Нищо лично между мен и Байерн


Н. Гавазов

Клоп: Нищо лично между мен и Байерн

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп каза, че не смята конфронтацията с Байерн в Шампионската лига като нещо лично.

По време на работата си  в Дормунд от 2008 до 2015 г. Байерн бе най-големият съперник на Юрген. Клубът от Мюнхен само няколко пъти позволи на Борусия да го изпревари  в Бундеслигата.

По това време Байерн спокойно  можеше да взима най-добрите играчи на  "Борусия", освен това, отборът на Клоп загуби от баварците финала на Шампионската лига през 2013 г. на "Уембли".

Въпреки това, Юрген не таи никаква лична обида към Байерн,  който тази вечер ще се появи на терена на "Анфийлд".

"Няколко души ми се обадиха през последните няколко дни и казаха, че в Германия - или във футболна Германия - хората са полудели по този мач, но какво да се прави.

Не го виждам като нещо лично. От моя страна, никога не е имало никакъв негатив към Бавария, но когато играехме срещу тях или когато купуваха нашите играчи, как бих могъл да бъда щастлив и да кажа "да, добра идея"?

Това не бе приятно за нас в Дортмунд, но това е част от нашата професия и това бе  преди много време. Никога не съм бил гневен дълго време, въпреки че в тези моменти не бях щастлив.

Байерн  е голям клуб и те бяха сериозен конкурент за нас в Германия. Естествено, искам тази година Борусия да стане шампион.

Ливърпул срещу Бавария - това е само мач между два големи клуба и аз се радвам да участвам в него", заяви Клоп.

  Сподели
466