Бенфика - Апоел: Очакванията са за победа на орлите


Н. Гавазов

Бенфика - Апоел: Очакванията са за победа на орлите

Бенфика - Апоел Тел Авив
Стадион: "Естадио Луш", Лисабон
Дата: 14.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Алексей Николаев (Русия)


Изправени срещу Олимпик Лион, Шалке 04 и Апоел Тел Авив в група В на Шампионската лига, португалския първенец Бенфика ще търси задължително класиране на едно от първите две места, за да продължи участието си в следващия етап на турнира.

„Орлите" с Луишао, Гарсия, Аймар, Савиола и Кардоса са един много силен и добре сглобен отбор. През лятото тима загуби крилото Анхел Ди Мария, който премина в Реал Мадрид, както и Рамирес преминал в Челси, но качеството на останалите изпълнители е достатъчно добро, за да позволи на тима да се конкурира с най-силните отбори.

Миналия сезон Бенфика достигна четвъртфинал в Лига Европа, където бе отстранен от Ливърпул и остави противоречиви мнения за представянето си. Сегашната кампания на шампиона във вътрешното първенство обаче със сигурност преминава лошо. От четири мача „орлите" имат само една победа, а инкасираха три загуби, което ги прати на незавидното 13 място в класирането. Една победа срещу Апоел във вторник вечер обаче, че успокои феновете, а и ще донесе повече увереност на футболистите.

Апоел Тел Авив се класираха за груповата фаза на най-комерсиалния европейски клубен турнир, отстранявайки австрийския Залцбург, но преди това елиминираха Железничар и Актобе. През миналия сезон израелският шампион достигна до 16 финал в Лига Европа, където бе отстранен от Рубин Казан и остави добри впечатления с играта си.

Сегашната кампания във вътрешното първенство не започна успешно за шампиона. След три изиграни мача отборът е с 4 точки и е шести в класирането, като най-големи са проблемите на наставника Гутман със защитата, чиито пропуски нападателите не успяват да компенсират напълно.

За Бенфика не е ясно дали участие в мача ще вземат Салвио и Кардец. Дори и да се възстановят от травмите си обаче, те със сигурност ще започнат срещата на резервната скамейка. Схемата на игра ще бъде 4-1-3-2, като голяма част от нещата ще зависят от опорния полузащитник Гарсия, който е двигателят на отбора.

Добрата новина за Апоел е завръщането на Шештер, който отбеляза 22 гола през миналия сезон. Схемата, която ще използва треньора Гутман е 4-5-1, която показва, че излишни рискове няма да се предприемат и ще се търси много сигурност в средата на терена. В същото време бързината на Шифхон и Вермът предполага, че максимално ще се използват възможностите за организиране на добри контраатаки.

Срещата на пръв поглед е лесно предсказуема: домакините притежават по-класни футболисти, отборът е по-организиран и по-опитен. Лошата форма на Бенфика обаче е това, което може да доведе до евентуална интрига в срещата. Не бива да пренебрегваме и факта, че на вратата на Апоел ще пази 28 годишния Енйема, който е национален вратар на Нигерия и със своите качества може да се окаже успешна последна преграда за нападателите на домакините. В същото време, ако защитниците на гостуващия отбор не са достатъчно концентрирани, може да се получи и доста конфузен за тях резултат.

Много често най-предсказуемите срещи са завършвали неочаквано. Лично аз не бих се наел да играя мача с твърда „единица" и колкото и невероятно да звучи, бих се подсигурил и с един „хикс".

 

Последни 5 изиграни срещи:

Бенфика:

07 август Бенфика - Порто 0:2 (Суперкупа на Португалия)
15 август Бенфика - Академика 1:2 (Суперлига)
21 август Насионал - Бенфика 2:1 (Суперлига)
28 август Бенфика - Витория Сетубал 3:0 (Суперлига)
10 септември Витория Гимараеш - Бенфика 2:1 (Суперлига)

Апоел Тел Авив:

18 август РБ Залцбург - Апоел Тел Авив 2:3 (Шампионска лига)
21 август Апоел Хайфа - Апоел Тел Авив 1:0 (Лига А1)
24 август Апоел Тел Авив - РБ Залцбург 1:1 (Шампионска лига)
28 август Апоел Тел Авив - Апоел Ашкелон 5:1 (Лига А1)
11 септември Апоел Акре - Апоел Тел Авив 2:2 (Лига А1)


Досегашни срещи:

Бенфика - Апоел Тел Авив

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Бенфика - 1.40
Равен - 4.33
Апоел Тел Авив - 9.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
126