ПАО ще усети гнева на Барселона


Т. Михайлов

ПАО ще усети гнева на Барселона

Барселона - Панатинайкос
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 14.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли (Италия)


Барселона започва участието си в поредния сезон на Шампионската лига с домакинство срещу гръцкия шампион Панатинайкос. Каталунците се превърнаха в един от най-сериозните претенденти за трофея в последните години и за пореден път за фаворит номер едно на букмейкърите.

Миналата година Барса се опита да стане първият клуб достигнал до най-ценното отличие в два поредни сезона. Не се получи, тъй като на пътя на “блауграна” се изправи хитрият португалец Жозе Моуриньо и неговата машина за победи Интер. Всъщност Хосеп Гуардиола научи важен урок за това как се играе правилен футбол, а именно със стил, която ще намери път към вратата на съперника, а не само да обикаля около нея.

През уикенда с Барса се случи нещо шокиращо като Лос Кулес отстъпиха на новака Еркулес пред своя публика с 0:2. Сега е едва началото на сезона и е нормално да не е напипан верният ритъм. Съставът на испанския шампион е почти същият като този от миналта година, като в атака имаше рокада. Напусна Златан Ибрахимович, но бе привлечен Давид Вия.  Голямата цел бе Сеск Фабрегас, но тя не бе реализирана. Все пак Хавиер Масчерано също е голямо име.

Въпреки че започва срещу Барселона тимът на Панатинайкос не може да не е доволен от жребия в група Д, където са още Копенхаген и Рубин. Това дава сериозен шанс на гърците за класиране на 1/8-финал. В Испания ПАО има 10 загуби и един равен в 11 мача, което показва, че те са обречени на “Камп ноу”, но стават и чудеса. Два кръга изминаха от старта на новия сезон на Суперлигата като Панатинайкос започна с равен срещу Ксанти и победа над Арис.

Карлес Пуйол вече е напълно готов за игра и ще заеме мястото си на терена срещу ПАО. Шави, Дани Алвеш и Серхио Бускетс бяха оставени на пейката срещу Еркулес, но сега Гуардиола едва ли ще си позволи подобен лукс. Барса ще играе с трима нападатели в лицето на Меси, Педро и Вия.

Треньорът на Панатинайкос Никос Ниоплияс ще заложи на по-дефанзивна схема и ще пусне само един нападател. Джибрил Сисе ще тормози домакините. Сидни Гову ще му помага от по-задни позиции. Луис Гарсия вероятно ще остане сред резервите.

Тук да се познае кой ще спечели не е много трудно. Барселона едва ли ще се смили над гръцкия шампион и то след резила от събота. По-интересен залог би бил, ако се търси успех с повече от 3 гола разлика. Твърде възможно е да се стигне до разгром. Че Барса няма да има проблем в тази група е вън от съмнение. В момента в Европа има само 4 отбора, които могат да спрат каталунците и то при положение, че имат и повече шанс.

Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

14 август Севиля - Барселона 3:1 (Суперкупа на Испания)
21 август Барселона - Севиля 4:0 (Суперкупа на Испания)
25 август Барселона - Милан 1:1 - 3:1 (Приятелски мач)
29 август Расинг Сантандер - Барселона 0:3 (Примера)
11 септември Барселона - Еркулес 0:2 (Примера)

Панатинайкос:

07 август Милан - Панатинайкос 0:0 - 5:3 (Приятелски мач)
12 август Атромитос - Панатинайкос 1:1 (Приятелски мач)
22 август Панатинайкос - Дженоа 2:0 (Приятелски мач)
27 август Панатинайкос - Ксанти 1:1 (Суперлига)
11 септември Арис - Панатинайкос 0:1 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Барселона - Панатинайкос

4 мача
2 победи за Барселона
1 равенство
1 победа за Панатинайкос
Голова Разлика: 8:2 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.14
Равен - 7.50
Панатинайкос - 21.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
207