Интер ще бие Твенте по шампионски


А. Павлов

Интер ще бие Твенте по шампионски

Твенте - Интер
Стадион: "Де Гролш Весте", Еншеде
Дата: 14.09.2010 г.
Час: 21:45 ч
Съдия: Педро Проенса (Португалия)

Настощият носител на Шампионската лига Интер гостува на Твенте в първия си двубой от тазгодишното издание на турнира. Холандският и италианският първенец се намират в Група A, в която са още Тотнъм и Вердер. Това е и най-трудната група в Шампионската лига след тази на Реал, Милан, Аякс и Оксер.

Иначе сходните неща между Твенте и Интер не се изчерпват с факта, че и двата тима са шампиони на страните си. Както при холандците, така и при италианците през лятото дойде нов треньор. Начело на Твенте застана Мишел Прюдом, а на Интер - Рафаел Бенитес. През миналия сезон двата отбора бяха водени съответно от Стив Макларън и Жозе Моуриньо.

Дали това ще окаже негативно влияние върху изявите на червените и нерадзурите предстои да видим, тъй като сезонът все още е в своето начало.

В този ред на мисли можем да засегнем темата за моментната форма на двата тима. Твенте изигра пет кръга от старта на кампанията в Ередивизи, като за това време записа три победи и две ремита. По този начин момчетата на Прюдом се намират на трета позиция във временното подреждане, на две точки от лидера ПСВ.

От друга страна, Интер има равенство и успех след първите два рунда в Серия A. Нерадзурите не се представят особено убедително, като загубиха и мача за Суперкупата на Европа от Атлетико.

Така че от гледна точка на моментната форма предимството е на страната на холандците. Нерадзурите обаче разполагат с не един и двама футболисти, способни да решат изхода на даден двубой.

Говорейки за играчи, трябва да спомена Николай Михайлов, който варди за Твенте. 22-годишният български национал ще бъде една от причините, поради които родният зрител ще застане пред екрана и ще гледа този мач.

Накрая идва ред и на прогнозата. Няма как да се опра на традицията просто защото двата отбора не са се изправяли един срещу друг в европейските турнири. В такава ситуация опитът играе важна роля, а той определено е в полза на шампиона в калчото Интер.

Последни пет изиграни срещи:

Твенте:

06 август Рода - Твенте 0:0 (Ередивизи)
14 август Твенте - Хееренвеен 0:0 (Ередивизи)
21 август Витес - Твенте 0:3 (Ередивизи)
29 август Твенте - Утрехт 4:0 (Ередивизи)
11 септември ВВВ Венло - Твенте 1:2 (Ередивизи)

 

Интер:

01 август Интер - Манчестър Сити 3:0 (Приятелски мач)
21 август Интер - Рома 3:1 (Суперкупа на Италия)
27 август Интер - Атлетико 0:2 (Суперкупа на Италия)
30 август Болоня - Интер 0:0 (Серия A)
11 септември Интер - Удинезе 2:1 (Серия A)

 

Досегашни срещи:

Твенте - Интер

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

 

Коефициенти от bet365:

Твенте - 4.50
Равен - 3.50
Интер - 1.83

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164