Тухел: Верати и Кавани може да пропуснат Юнайтед


И. Ангелов

Тухел: Верати и Кавани може да пропуснат Юнайтед

Томас Тухел обяви, че може да бъде без Марко Верати и Единсон Кавани за срещата през седмицата между Пари Сен Жермен и Манчестър Юнайтед. Кавани вкара от дузпа в победата на ПСЖ над Бордо вчера, но той не успя да завърши мача с проблем в бедрото, който по-късно беше съобщен като разтежение. ПСЖ вече не може да разчита на Неймар за срещата, а Тухел каза:

"Сега имаме много "Б" планове. Без Ней, може би без Марко, може би без Еди, трябва ни трябва план "Д". Аз не мога да мисля за толкова много планове напред. Трябва да анализираме Манчестър Юнайтед и да останем спокойни и уверени. 

"Обичайно мнението ми е ясно - за мач с Манчестър Юнайтед, за мач с Ливърпул, или Црвена Звезда, ти трябват ключови играчи с опит, увереност, качество, които са свикнали на такива срещи, знаят какво е голямото напрежение и могат да се справят в такава ситуация.

"Но за нас два или три от ключовите играчи ги няма. Наше задължение е да намерим решение. Много е трудно когато нямаме най-добрия си отбор. Това е предизвикателство. Липсват ни много ключови имена, но ще сме готови за вторник, мисля."

Верати изигра един час след завръщането си от триседмично лечение на контузия във вчерашния мач:

"Очевидно сме много щастливи, че Марко се върна. Той носи качество, както видяхме. След като напусна играта за нас стана по-трудно да контролираме играта. Трудно е да заиграеш веднага когато идваш след контузия както него. Това беше първия му мач от контузията. Той игра 60 минути и не зная дали ще е възможно да играе на Олд Трафорд срещу Манчестър Юнайтед след само 3 дни.

"Но това е нашата ситуация и може би ще е нужно да го накараме да играе. Трябва да решим утре. Ще чакаме и неговото мнение. Очевидно то вече ми е ясно. Ако го питам дали иска да играе, той ще иска. Но трябва да чуем докторите дали това ще е възможно."

  Сподели
418