ПСЖ няма да допусне грешка в Белград


Н. Гавазов

ПСЖ няма да допусне грешка в Белград

Цървена Звезда - ПСЖ

Стадион: "Райко Митич", Белград

 Дата: 11.12.2018 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Уйлям Калъм (Шотландия)

Цървена звезда посреща ПСЖ в мач от шестия кръг на груповата фаза на Шампионска лига в опит да заличи срамния резултат от сблъсъка в Париж. Това обаче минава през намеренията на френския колектив, който държи в ръцете си класирането си за плейофите в турнира и едва ли споделя намеренията на своя домакин. Ще могат ли сърбите отново да се надскочат или французите ще постигнат рутинна победа?

Цървена звезда няма никакви шансове да участва в плейофите на Шампионска лига, но с чиста съвест можем да кажем, че белградчани са една от приятните изненади на турнира. Още при тегленето на жребия експертите предричаха за Звезда ролята на боксова круша и това, че колективът на Владан Милоевич ще завърши груповата фаза на Шампионска лига с актив от 0 точки. Противно на прогнозите сърбите се представиха много достойно и успяха да направят равен с Наполи у дома и да вземат скалпа на Ливърпул в Белград. Така Звезда събра 4 точки и дори има шансове да завърши кампанията си на трето място, което на фона на останалите участници в квартета е истинско чудо. Единствената сянка върху представянето на отбора са гостуванията, в които белградчани допуснаха 13 гола.

ПСЖ завърши наравно последните си два мача в Лига 1, но никой не прави трагедия от това - на фона на масовите протести във Франция и отлагането на редица срещи от Лига 1, а и парижани са лидери с 13 точки преднина пред втория, така че няма никакви нотки на съмнение, че отборът ще спечели поредната си титла. По-интересно е представянето на колектива на Томас Тухел в Шампионска лига. В миналия кръг ПСЖ успя да постигне важна победа над  Ливърпул с 2:1 и така се изкачи на второ място в групата си. Сега вече парижани не зависят от никого и трябва само да спечелят утрешната среща, за да продължат напред.

Домакините са без наказания Крстич и Боакие, който лекува травма. Добрата новина от лагера на ПСЖ е, че нападателят Неймар попадна в групата за мача, въпреки малките здравословни проблеми. Трайно контузени остават Хесе и Дагба.

Очакванията са, че тази среща ще се отличава от първата в Париж, която завърши при  резултат 6:1 за ПСЖ. Белградчани ще имат допълнителен импулс заради подкрепата от трибуните, което ще ги направи много опасни във всичките им действия. Но разликата в класата между съперниците остава, освен това се предполага, че гостите са направили изводи от представянето на Наполи и Ливърпул тук и по никакъв начин няма да подценят съперника си. Трудно е да повярваме, че Звезда може да направи трети успешен домакински мач срещу противник, който е с една глава по-висок що се отнася до качество на съставите. Нашето предложение е победа за Тухел и компания, при това с комфортна разлика от поне дава гола.

Прогноза: Цървена Звезда - ПСЖ 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Цървена Звезда Белград
(Сърбия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
08.12.2018 Суперлига Цървена Звезда Белград 3 - 0 Напредак Крушевац
05.12.2018 Суперлига Спартак Суботица 1 - 3 Цървена Звезда Белград
02.12.2018 Суперлига Цървена Звезда Белград 2 - 0 Вождовац Белград
28.11.2018 ШЛ група C Наполи 3 - 1 Цървена Звезда Белград
24.11.2018 Суперлига Раднички Ниш 2 - 2 Цървена Звезда Белград


Последни 5 срещи - Пари Сен Жермен
(Франция)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
05.12.2018 Лига 1 Страсбург 1 - 1 Пари Сен Жермен
02.12.2018 Лига 1 Бордо 2 - 2 Пари Сен Жермен
28.11.2018 ШЛ група C Пари Сен Жермен 2 - 1 Ливърпул
24.11.2018 Лига 1 Пари Сен Жермен 1 - 0 Тулуза
11.11.2018 Лига 1 Монако 0 - 4 Пари Сен Жермен


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
03.10.2018 ШЛ група C Пари Сен Жермен 6 - 1 Цървена Звезда Белград
23.05.2010 Приятелски срещи Пари Сен Жермен 1 - 1 Цървена Звезда Белград
  Сподели
520