Ола коментира преместването на мача с Шахтьор в Киев


Н. Гавазов

Ола коментира преместването на мача с Шахтьор в Киев

Президентът на Лион Жан-Мишел Ола сподели мнение за решението на УЕФА да премести срещата от 6-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига на 12 декември между Шахтьор и Лион от Харков в Киев.

"Мачът ще се състои в Киев и ние ще направим необходимата организация за придвижването на феновете. През 2014 година видяхме танкове пред стадиона в Одеса, тогава имаше и комендантски час. Това не помогна на концентрацията на играчите, и не искаме отново да се чувстваме дискомфортно. Най-важното е безопасността на феновете", заяви Ола.

Напомняме, че от 26 ноември бе въведено военно положение в 10 региона на Украйна,  след като Русия едностранно наруши споразумението със своя съсед относно използването на Азовско море и атакува три украински плавателни съда. При инцидента имаше ранени украински моряци, като екипажите на украинските кораби бяха арестувани.Както е известно, Русия претендира за контрола на водите край Крим след анексията на полуострова през 2014 година. Оттогава Западът обвини Москва, че умишлено възпрепятства навигацията на търговски кораби през Керченския проток.

Олимпик Лион има седем точки и заема второ място в класирането на група Е. Шахтьор е трети с 5 точки. Мачът между двата тима във Франция завърши при резултат 2:2

  Сподели
430