Клоп: Направиха така, че да изглеждаме като касапи


Н. Гавазов

Клоп: Направиха така, че да изглеждаме като касапи

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че не е изненадан от мощния старт от страна на ПСЖ, а също така се оплаква от съдиите.

Неспособни да устоят на първоначалната атака на парижани, "червените" пропуснаха гол още в 13-ата минута от мача на "Парк де Пренс". ПСЖ продължи да изглежда по-остър и малко преди края на първото полувреме удвои резултата. И макар, че точно преди да дойде почивката Джеймс Милнър върна една гол след успешно изпълнен 11-метров удар, Ливърпул така и не изравни резултата, ограничавайки се с единствен удар в очертанията на вратата.

Клоп смята, че неговият отбор не е имал достатъчно острота на атаката, а също така Юрген има претенции към съдията, който през второто полувреме прекалено често спираше играта, даже при най-леки нарушения.

"Началото на мача се оказа точно както го очаквахме - много бурно и напрегнато. Нашият опонент пое много рискове. Те вкараха и двата си гола с  отскок.

Въпреки това, ние все пак трябваше да останем в играта и когато установихме малък контрол върху топката, вие можехте да се убедите, че още нищо не е решено. Опитахме се да направим всичко възможно, но не създадохме достатъчно чисти положения за гол. Имахме две-три многообещаващи ситуации и с едно-две други решения топката може би щеше да се окаже във вратата.

Когато мачът стартира по този начин, много е трудно да се възстанови увереността в себе си, така че ние не показахме най-добрата си игра. Друг проблем станаха 500 хилядите спирания на играта през второто полувреме и при това реферът си мислеше, че прави всичко правилно. Ние сме един от най-чистите отбори в Англия, но тази вечер направиха така, че да изглеждаме като касапи.  

"Резултатът не може да бъде променен, но все още се чувства малко несправедлив. Сега отново се нуждаем от помощта на "Анфийлд", заяви Клоп.

Напомняме, че в последния мач от групата Ливърпул трябва да победи Наполи с два гола разлика, за да не зависи класирането на "червените" за плейофите от срещата Цървена звезда – ПСЖ.

  Сподели
555