УЕФА: Във финансовите правила има пробойни


И. Ангелов

УЕФА: Във финансовите правила има пробойни

Президентът на УЕФА Александер Чеферин призна, че има някои слаби аспекти в правилата за финансов фейрплей (FFP), като той призова за преразглеждане на текстовете за избягване на експлоатирането на слаби места от различни отбори. След разкрития и обвинения от Der Spiegel редица клубове посикаха отговорност от Манчестър Сити и ПСЖ заради заобикаляне на правилата, но от английския клуб коментираха, че всички твърдени нарушения са просто опит да се петни името на отбора, докато Пари Сен Жермен отговори, че винаги спазва законите.

"Аз не искам да говоря за Ман Сити и ПСЖ. За всеки клуб правилата трябва да са ясни, силни и да се спазват. Ще трябва да действаме по закон, по книга. Знаем, че трябва да се модернизираме. Ще трябва постоянно да преглеждаме правилата и ограниченията. Знаем, че нещата на футболния пазар се менят непрестанно.

"Така ние ще мислим и за бъдещето. Дали трябва да направим нещо, за да са правилата по-добри? Да. Но и законите в някои държави се менят постоянно и се модернизират. Това е само старт на дебата. Малко е неподходящо да говорим, но признаваме, че правилата имат слаби места."

  Сподели
361