Клоп: УЕФА да преследва Сити и ПСЖ


И. Ангелов

Клоп: УЕФА да преследва Сити и ПСЖ

Босът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че ако е имало нарушения на финансовите правила, УЕФА трябва да се задейства и да накаже нарушителите. Германското издание Der Spiegel посочи няколко основания срещу Манчестър Сити, по които те са нарушили правилата. Според документи от Football Leaks Сити е сключил различно споразумение с УЕФА през 2014-та във връзка с разходите си след пристигането на Шейх Мансур. Клубът коментира репортажите като опит да се навреди на доброто име на клуба.

"Аз чух за историята от Spiegel, но не съм се задълбочавал. Това е трудно за коментиране, но мога да кажа, че финансовия феърплей е нещо добро. Ние винаги сме мислили това. 

"Ако има нарушение, УЕФА трябва да направи нещо. Аз не зная какво се случва, но става въпрос за ПСЖ и Сити, доколкото разбирам. Не съм сигурен дали се говори за други клубове. Това е всичко, което мога да кажа. Мисля, че финансовите правила са добри, защото поставят граници. Ако всичко е наред, всичко е наред. Ако не, то някой трябва да направи нещо."

  Сподели
503