Алегри: Загубата е болезнена


Н. Гавазов

Алегри: Загубата е болезнена

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри сподели мнение за срещата с Манчестър Юнайтед от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига, която завърши с победа 2:1 за "червените дяволи".

“Това е много болезнена загуба, защото отборът игра добре и не заслужавахме поражението. Трябва да работим в завършващата фаза, защото не успяваме да решим мачове, които изцяло контролираме. Знаехме аз силата на Маруан Фелаини във въздуха и затова не трябваше да позволяваме да се стига до статично положение пред вратата ни, но този сезон често допускаме подобни грешки. Единственият шанс Манчестър Юнайтед да отбележи бе от статични положения и ние му позволихме да го направи.

За наше щастие оставаме начело в групата. Не е изненадващо да си разменим по една победа с Ман Юнайтед, макар това да не е справедливо с оглед на развоя на двата мача. Тази загуба може да ни се отрази добре в дългосрочен план. Съперникът спечели по подобен начин и в последния си мач в Англия. В продължение на 80 минути не направи нищо на терена и въпреки това стигна до успеха в края.

Поздравявам отбора за добрата игра, но добра игра при лош резултат не е от голяма полза. Голът на Роналдо е невероятен, но имахме още много положения. Спокойно можеше да вкараме три или четири гола само през първото полувреме. Във футбола може да печелиш и да губиш", заяви Алегри.

  Сподели
432