Клоп: Не помня, кога за последно нямахме удари към вратата


Н. Гавазов

Клоп: Не помня, кога за последно нямахме удари към вратата

Мениджърът на Ливърпул Щрген Клоп призна, че отборът не е бил достатъчно добър в мача с Наполи от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Напомняме, че съдбата на сблъсъка бе решена от единствения гол на Лоренцо Инсиние, отбелязан в края на срещата. Попадението стана възнаграждение за домакините, които доминираха над съперника си през второто полувреме.

Според статистиката, в тази среща Ливърпул за първи път от февруари 2006 година няма отправен нито един удар в рамките на вратата в мач от Шампионска лига. Клоп даже не се опитва да търси оправдания.

"Нито един удар в рамките на вратата – даже не помня кога се е случило това с мен за последен път.

Мисля, че основно ние самите сме ви виновни за това, защото можем да играем много по-добре. Нито един удар в очертанията на вратата – това не е достатъчно. Съперникът проведе добър мач и заради това заслужи трите точки.

Не съм убеден на 100% защо така се получи. Основно вината е в мен, но няма нужда от още една вечер, за да прегледам отново мача и да видя в какво грешахме. Ние играхме не така, както трябва да бъде.

Практически съм верен, че причините са на повърхността и ще се справим с тях, но тази вечер не бяхме достатъчно добри, а обикновено губиш своите мачове, когато не си достатъчно добър.

Началото на срещата бе нормално, но след това започнахме неправилно да избираме моментите за движение в отбрана, не покривахме пространството, когато бе нужно това, не реагирахме правилно на ситуацията, за това съперникът успяваше да премине през нашите линии.

Подобни неща се случват, но не толкова често, както тази вечер, а това отне много енергия от  нас. Освен това, трябва да си по-спокоен, когато топката е в теб.

Ако погледнете как играхме, то е видно, че съперникът постоянно ни пресираше – можехме да играем по-спокойно, но не го направихме.

През първото полувреме стояхме горе-долу добре, но бяхме лоши след почивката и е лош пример, когато твоят вратар се превръща в най-добрия играч на терена", заяви Клоп.

След изиграване на срещите в групата Ливърпул има три точки в своя актив, колкото и ПСЖ. Лидер в класирането е Наполи с четири пункта. На четвърта позиция е аутсайдерът Цървена звезда.

  Сподели
465