Ливърпул ще премине и през Наполи


Н. Гавазов

Ливърпул ще премине и през Наполи

Наполи - Ливърпул

Стадион: Сан Паоло", Неапол

Дата: 03.10.2018 г.

Час: 22:00 ч.

Наполи посреща Ливърпул в мач от втория кръг на  груповата фаза на Шампионска лига. В квартета са още ПСЖ и Цървена звезда, което означава, че всеки мач между тези три отбора ще е със статут на финал. "Партенопеите" се препънаха в Белград  на старта на кампанията си в европейския турнир и сега ще се опитат да направят всичко възможно, за да вземат трите точки срещу финалиста от миналогодишното издание на Шампионска лига. "Червените" обаче идват тук със самочувствието на отбор, който нанесе първата загуба на ПСЖ и ще потърсят втори пореден успех, който би ги направил фаворити не само за излизане от групата, но и за първото място в квартета. Ще се случи ли това?

Наполи бързо се превърна в основен претендент за титлата в Серия А, след колебливия старт на Интер, Милан и Рома. Хората на Карло Анчелоти обаче все още търсят своето лице и това се вижда от резултатите на тима - победи над отбори като Милан, Лацио и Фиорентина и тежко поражение от Сампдория. През уикенда Наполи пък загуби директния сблъсък с Ювентус и сега изостава от "бианконерите" на 6 точки.  Колективът на  Анчелоти започна противоречиво и в Шампионска лига. Италианците гостуваха на Цървена звезда, но вместо да използват разликата в класите и да вземат трите точки срещу аутсайдера, те така и не намериха верния път към ватата на сърбите, изпадайки в еднообразни и недостатъчно мотивирани атаки.

Ливърпул е един от фаворитите не само за спечелване на Висшата лига на Англия, но и на Шампионска лига. И тези предположения идват не само на базата на резултатите на отбора, а най-вече на мощната игра на "червените" в нападение и подобрените действия на защитата. Мърсисайдци великолепно проведоха стартовия си мач в престижния европейски клубен турнир, налагайки волята си над ПСЖ с гол на Роберто Фирмино в добавеното време на мача, като хората на Юрген Клоп имаха още няколко положения за гол, които пропиляха с лека ръка. Отлично се развиват нещата и във Висшата лига, където Ливърпул записа шест поредни победи, преди да загуби първите си точки при гостуването на Челси през уикенда. Но и в този мач "червените" демонстрираха добра игра, самочувствие и желание за битка, което бе възнаградено с великолепен гол на Даниел Стъридж.

Наполи е без контузените Йонас и Кирикеш, но на практика това няма да повлияе върху плановете на Анчелоти. Гостите пристигат без Алекс Окслейд-Чембърлейн, който лекува травма, както и без Лалана и Ориги.

Както казахме в началото, очаква ни много вълнуващ сблъсък, защото и двата тима имат претенции за класиране за плейофите, но най-вече за това, че разполагат с качествени футболисти. Наполи е домакин и с оглед на темпераментната местна публика това дава леко предимство на "партенопеите". Ливърпул обаче изглежда много страховито в атака,  а този факт съпоставен с колебливата защита на Наполи не вещае нищо добро за южняците. Ако гостите проявят повече съсредоточеност в завършващата фаза на атаките си, те трябва да победят, което не бива да се приема с никаква изненада.

Прогноза: Наполи - Ливърпул 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Наполи
(Италия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
29.09.2018 Серия А Ювентус 3 - 1 Наполи
26.09.2018 Серия А Наполи 3 - 0 Парма
23.09.2018 Серия А Торино 1 - 3 Наполи
18.09.2018 ШЛ група C Цървена Звезда Белград 0 - 0 Наполи
15.09.2018 Серия А Наполи 1 - 0 Фиорентина


Последни 5 срещи - Ливърпул
(Англия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
29.09.2018 Висша Лига Челси 1 - 1 Ливърпул
26.09.2018 Купа на Лигата Ливърпул 1 - 2 Челси
22.09.2018 Висша Лига Ливърпул 3 - 0 Саутхямптън
18.09.2018 ШЛ група C Ливърпул 3 - 2 Пари Сен Жермен
15.09.2018 Висша Лига Тотнъм 1 - 2 Ливърпул


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
04.08.2018 Приятелски срещи Ливърпул 5 - 0 Наполи
04.11.2010 ЛЕ група K Ливърпул 3 - 1 Наполи
21.10.2010 ЛЕ група K Наполи 0 - 0 Ливърпул
  Сподели
537